Til forsiden af www.ishest.dk

SIDSTE NYT!

Gammur, LM-2012Gammur, LM-201214.04.2019
Gammur frá Þúfu bedækker i Søtofte i 2019.
Vi glæder os til at få besøg af denne fine hingst i 2019. Læs mere om Gammur her!

Blær frá Miðsitju14.04.2019
Hingste, der har bedækket i Søtofte 2016-2018.
Siden Mjölnir frá Hlemmiskeiði var her i 2015 har følgende hingste bedækket i Søtofte:


2016:  Blær frá Miðsitju efter Arður frá Brautarholti og kåret med 8,29-8,87=8,64.

Brennir frá Efri-Fitjum2017:  Brennir frá Efri-Fitjum efter Krákur frá Blesastöðum og kåret med 8,09-8,50=8,34,
læs mere her!
Ás fra Lærkegaarden
2018:  Ás fra Lærkegaarden efter Orri frá Þúfu og kåret med 8,26-8,30=8,28 (4-gænger), 
læs mere her!

03.04.2015
Einar Öder
Vores gamle ven Einar Öder Magnusson døde d. 16. februar efter lang tids kamp mod kræft. Vi vil med denne lille billedserie gerne mindes Einar, som den utroligt dygtige og engagerede hestemand han var og for de store oplevelser, han har givet os gennem årene.

Vi har kendt Einar siden september 1985, hvor han kom til Danmark med samme fly som Darri og Prinsessa, som han pudsigt nok havde fremvist begge to ved sommerens Fjórðungsmót i Island. Da vi først var færdige med at læsse hestene af flyet midt om natten endte det med, at Einar, der skulle besøge sin danske bedsteforældre, kørte med til Søtofte for at overnatte. Dette blev starten på et langt venskab og frugtbart samarbejde, der bl.a. resulterede i flotte resultater med Hlynur fra Søtofte ved det tyske paschampionat 1987, med Darri frá Kampholti ved St. Bededagsstævnet 1988 og efterfølgende Nordisk Mesterskab titler i 5-gang og 5-gangskombination med først Darri frá Kampholti i 1988 og siden med Hlynur fra Søtofte i 1990. NM titlen med Hlynur kom på en særlig baggrund, idet Hlynur blev trænet af sin ejer Trine Højergaard i hele forløbet frem til stævnet, hvor Einar først overtog Hlynur en uge før stævnet. Billedet til højre er taget af Einar med Hlynur ved det tyske paschampionat 1987.

Vi takker Einar for mange herlige og festlige stunder gennem årene både med og uden heste og sender varme tanker til Svana og børnene.

Æret være hans minde.

 

 


Einar og Darri ved Fjórðungsmót 1985 i Island.

 

Einar og Prinsessa ved Fjórðungsmót 1985 i Island. De nederste billeder er aldrig tidligere offentliggjorte billeder (der er klippet ud af en grynet videooptagelse).


Einar og Hlynur fra Søtofte ved det tyske paschampionat 1987 og et enkelt fra Glaður frá Ytra-Skörðugili's afkomskåring samme år.
 


Einar og Darri frá Kampholti ved St. Bededagsstævnet 1988
 


Einar og Darri frá Kampholti ved NM 1988
 


Einar og Hlynur fra Søtofte ved NM 1990


Til slut skal dette kraftfulde billede med her:  Einar og Otur frá Sauðárkróki ved Landsmót 1986.


 

03.04.2014
Hraunar fra Tornbjerg i fuld fart kun få timer gammel
En gang imellem lykkes det at få nogle særligt gode billeder af et nyt føl. Disse billeder er klippet ud af et lille videoklip taget med mobiltelefon på lang afstand af Hraunar fra Tornbjerg i lynhurtig tölt og til sidst vel også pas, samme dag han er født. Hraunar er efter Álfhildur fra Tornbjerg og
Tívar fra Moselundgaard. Bemærk strækket og den kraftfulde bagbensaktion!


 

03.04.2015
Efridís fra SøtofteStatus over avlssæsonerne 2014:

Følgende hopper er ifolet i 2014:

Stutteri Tornbjerg:
Krafla fra Tornbjerg er ifolet med Glotti frá Sveinatungu
Efridís fra Søtofte er ifolet med Óðinn fra Reyðarfirði

Vordís fra SøtofteStutteri Søtofte:
Vordís fra Søtofte er ifolet med Glotti frá Sveinatungu 
Aradís fra Søtofte er ifolet med Glotti frá Sveinatungu 
Snekkja fra Søtofte er ifolet med
Glotti frá Sveinatungu 
Vindskjóna fra Søtofte er ifolet med
Glotti frá Sveinatungu


I 2014 er der født følgende føl på vores stutterier:

Stutteri Tornbjerg:
Höfðadís fra Tornbjerg, sort hoppeføl efter Valdís fra Søtofte og Tívar fra Moselundgård
Hraunar fra Tornbjerg, musegråt hingsteføl med stjerne efterÁlfhildur fra Tornbjerg og Tívar fra Moselundgård  


Stutteri Søtofte:
Rauðhetta fra Søtofte, rødt hoppeføl efter Snekkja fra Søtofte og Tívar fra Moselundgård
Draupnir fra Søtofte, rødt hingsteføl efter
Mist fra Søtofte og Tívar fra Moselundgård
Valtýr fra Søtofte, sort hingsteføl efter
Vordís fra Søtofte og Tívar fra Moselundgård
Óskadís fra Søtofte, rødt hoppeføl med stjerne efter 
Aradís fra Søtofte og Tívar fra Moselundgård
Vatnadís fra Søtofte, rødt hoppeføl med blis efter
Efridís fra Søtofte og Tívar fra Moselundgård
Tíbrá fra Søtofte, sortbroget hoppeføl efter Vindskjóna fra Søtofte er ifolet med Josep fra Skarði
Føllene er vist i ovenstående rækkefølge nedenfor:


 

03.04.2014
Mist fra Søtofte solgt
Stutteri Søtoftes 1. præmie hoppe Mist fra Søtofte er solgt til Mette Falconi i Luxembourg. Mist bliver dog i Danmark indtil videre. Mist blev solgt sammen med sit hingsteføl fra 2014 Draupnir fra Søtofte efter Tívar fra Moselundgaard og venter føl med Glotti frá Sveinatungu. Vi ønsker Mette held og lykke med denne fine hoppe! 

Valdís (th.) i juli 2014 sammen med sin 1-årige datter Lokkadís fra Tornbjerg efter Leiknir fra Søtofte.03.04.2014
Valdís fra Søtofte død
Valdís blev i starten af september fundet død på marken i en alder af kun 21 år og kun ½ år efter, at hendes mor Vá frá Nýjabæ døde. Valdís havde ikke vist forudgående tegn på sygdom eller at der var noget som helst galt og havde et 9 uger gammelt føl Höfðadís fra Tornbjerg ved sin side, da hun døde. Det lykkedes heldigvis at få en anden hoppe til delvist at adoptere føllet og kombineret med modermælkserstatning ser det ud til at Höfðadís har udviklet sig som hun skulle i de efterfølgende måneder. Valdís, som var ejet i fællesskab med Kirsten Junker, nåede at få ialt 13 føl; syv føl i Søtofte, fire på Nørrevang hos Kirsten Junker og til sidst to føl her på Tornbjerg, hvortil hun var udstationeret de sidste par år.

Link til Valdís egen side.

Nedenfor vises nogle af de sidste billeder af Valdis fra sommeren 2014. 

Vá i sommeren 1993, 10 år gammel27.03.2014
Vá frá Nýjabæ død
Dermed er den sidste af vores importerede avlshopper fra Island væk og vi har således nu kun heste på vores stutterier, som er avlet hos os selv. Vá frá Nýjabæ blev aflivet den 9. marts 2014 i en alder af 31 år. Hun fik ialt 12 føl hos os i perioden 1993-2007 og havde forinden fået 2 føl i Island inden hun kom til Danmark i 1992. Alle vores hopper ud af Vá er navngivet med navne, der slutter med dís. Mere om det nedenfor. Vi har i dag i alt 31 heste på vores stutterier og Vá indgår i afstamningen på 11 af disse heste og værd at bemærke er også, at hele fire af vores faste avlshopper i dag stammer fra Vá. Det er Valdís, Vordís, Aradís og Efridís, alle fra Søtofte.

Et af de sidste billeder af Vá, 30 år gammel i sommeren 2013.Stutteri Søtofte købte Vá i sommeren 1992 hos hendes avler Ólöf K. Guðbrandsdóttir, også kaldet Olla i Nýjabæ. At vi købte Vá skyldtes nok for en stor dels vedkommende undertegnedes store begejstring for hingsten Höfða-Gustur (Gustur 923 frá Sauðárkróki), der var far til Vá. Men udover Höfða-Gustur var Vá's afstamning på modersiden også særdeles stærk. Både Vá´s mor Aldís 4616 frá Nýjabæ og hendes mormor Nótt 3208 frá Nýjabæ er afkomskåret i 1. klasse og har begge avlet særdeles god tölt videre til deres afkom. Olla har navngivet alle døtre efter Nótt 3208 med navne, der slutter med dís, og det er faktisk derfra ideen til at navngive hopper ud af Vá med dís-navne stammer fra. Fra denne hoppelinie ser man i dag tophingsten Aðall frá Nýjabæ, afkomskåret i 1. klasse og lige nu godt på vej mod ærespræmie for afkom. Vá´s morfar var "den rigtige Ófeigur" - Ófeigur 818 frá Hvanneyri, der havde ærespræmie for afkom og ligeledes var far til en anden af vores stamhopper Prinsessa 5942 frá Stykkishólmi.

Vá 5 år gammel ved Fjórðungsmót 1988, redet af sin avler Olla i Nýjabæ. Billedet er taget ud af et gammelt VHS videobånd.Vá blev kåret som 5-åring ved Fjórðungsmót på Vestlandet med 7,45-8,10=7,78. Vá havde flotte rideegenskaber med bl.a. 8,5 for vilje og pas, men ikke just nogen imponerende bygningsdom, men det valgte vi heldigvis at lægge mindre vægt på, da vi købte hende i 1992. Vá var da også en relativt lille og kortbenet hoppe, hvilket ikke er ualmindeligt for heste født på Island dengang, hvor fodringen om vinteren kunne være en ganske stor udfordring. Men Vá har faktisk avlet store og, synes vi, ganske flotte afkom og for en stor dels vedkommende med det særlige Höfða-Gustur udtryk/hovede. Eksempelvis regner vi hendes datter Vordís som en af de smukkeste hopper overhovedet fra vores avl, på trods af at dommerne gav hende sølle 7,73 for bygning, da hun blev kåret. Der er næppe tvivl om, at Vá var homozygot for sort, da alle afkom uden undtagelse har haft sort grundfarve.Selv havde jeg fornøjelsen af at ride den da 14 årige Vá i nogle måneder i foråret 1997 efter at hun havde kastet sit føl den foregående vinter. God vilje, masser af god, taktfast og rummelig tölt og fin pas. Trav var noget vi da sagtens kunne starte op i med rimelig god takt, hvis vi holdt tempoet lidt nede, men der skulle ikke ligge mange småsten på vejen før hun rullede op i tölt og fortsatte med det.

Vá fik i alt 12 føl hos os. Det sidste føl i 2007, var dog svageligt og måtte aflives og hun blev derefter ikke forsøgt ifolet igen, da hun til sidst havde svært ved at holde huld om vinteren, når hun var ifolet. Hendes sidste år har hun dog været sund og rask og i rigtig godt huld. Hun har ind imellem været redet lidt, senest i 2011, og har tøffet pligtskyldigt afsted i pastölt, men stadig med god vilje og energi.

Rolf Olsen


Vá 2009Vá 2011, med Nanna på ryggen


01.02.2013
Status over avlssæsonerne 2012 og 2013:


Vi venter i alt 7 føl efter Tívar fra Moselundgård i 2014Følgende hopper er ifolet i 2013:

Stutteri Tornbjerg:
Valdís fra Søtofte er ifolet med Tívar fra Moselundgård
Álfhildur fra Tornbjerg er ifolet med Tívar fra Moselundgård

Rebekka fra Tornbjerg er ifolet med Magni frá Árgerði

Vi venter i alt 7 føl efter Tívar fra Moselundgård i 2014Stutteri Søtofte:
Mist fra Søtofteer ifolet med Tívar fra Moselundgård
Vordís fra Søtofte er ifolet med Tívar fra Moselundgård
Aradís fra Søtofte er ifolet med Tívar fra Moselundgård
Snekkja fra Søtofte er ifolet med Tívar fra Moselundgård

Efridís fra Søtofte er ifolet med Tívar fra Moselundgård

Vindskjóna fra Søtofte er ifolet med Josep fra Skarði

Lokkadís fra TornbjergI 2013 er der født følgende føl på vores stutterier:

Stutteri Tornbjerg:
Lokkadís fra Tornbjerg, sort hoppeføl efter Valdís fra Søtofte og Leiknir fra Søtofte
Gandálfur fra Tornbjerg, rødt hingsteføl efter Rebekka fra Tornbjerg og Leiknir fra Søtofte

 

Sprettur fra SøtofteStutteri Søtofte:
Bersi fra Søtofte, rødt hingsteføl med blis efter Snekkja fra Søtofte og Glotti frá Sveinatungu
Keilir fra Søtofte , brunt hingsteføl efter Dríft fra Søtofte og Leiknir fra Søtofte

Sprettur fra Søtofte , rødt hingsteføl med stjerne efter
Mist fra Søtofte og Leiknir fra Søtofte

Alvar fra SøtofteI 2012 er der født følgende føl på vores stutterier:

Stutteri Tornbjerg:
Alvar fra Tornbjerg, sort hingsteføl efter Krafla fra Tornbjerg og Eldjárn fra Søtofte

Stutteri Søtofte:
Ásta fra Søtofte, rødt hoppeføl med stjerne og lille snip efter Mist fra Søtofte og Glymur frá Sauðárkróki
Bjarki fra Søtofte, rødt hingsteføl efter Vordís fra Søtofte og Húmfaxi frá Skeiðháholti
Vængur fra Søtofte, sortbroget hingsteføl efter Aradís fra Søtofte og Fjarki frá Breiðholti


11.12.2013
Lokkadís fra Tornbjerg
Som skrevet flere gange før er hoppeføl ikke dem vi producerer flest her på Stutteri Tornbjerg, så når de endelig kommer, så får de deres helt egen side. Læs om Lokkadís på hendes egen side, hvor der er masser af billeder og grundige oplysninger om afstamning osv. Klik her!


11.12.2013
Videosiden er opdateret
Med videoklip af sommerens to føl på Stutteri Tornbjerg, Lokkadís og Gandálfur. Klik her!


Efridís fra Søtofte har nu fået sin egen side.29.11.2013
Så gik der lige 1½ år
Men nu er opdateringen af hjemmesiden endelig kommet i gang. I første omgang er salgslisten, alle avlshoppernes hjemmesider og Stutteri Søtoftes unghesteside opdateret. Mere følger!
 


03.05.2012
Himlen over Svenstrup - Mesterfotografen Asser.
Når man har hest i træning i Svenstrup hos Rasmus Møller Jensen, så er det jo en temmelig lang tur, hvis man skal op og følge med i hvordan det går. Så er det jo heldigt, at ens forældre er pensionerede og har god tid og kan tage et kamera med på turen derop, så man alligevel kan se hvordan det går. Her er så resultatet af Mesterfotografen Asser's anstrengelser:

Himlen over Svenstrup med et stænk af Vindskjóna fra Søtofte

Og her overgår mesterfotografen sig selv med flere minutter langt stemningsmættet portræt af loftet i Rasmus´ridehus med et glimt af Stefnir fra Søtofte

 


03.05.2012
Hilda fra Tornbjerg under rytter.
Vores 5-årige unghoppe Hilda fra Tornbjerg efter Gustur frá Grund og Krafla fra Tornbjerg har nu været i tilridning hos Jette Gram i 5 uger og er blevet rigtig dygtig. Her er de første billeder under rytter.

  


 


 


 

01.05.2012
Tyra fra Søtofte kåret i 1. klasse i Herning:
Tyra er det femte afkom efter Prinsessa frá Stykkishólmi, der er kåret over 8.00. 

DK2003204966 Týra fra Søtofte
Farve: 1542 Rød/mellem- med stjerne og snip sølvgrå man og hale
Avler: Asser Olsen, Laila Olsen
Heste ejer: Dorthe Hauerslev Christensen
F: DK1987100139 Sprettur fra Faksemosevej
Ff: IS1981187520 Darri frá Kampholti
Fm: DK1978200018 Lóa fra Esrom
M: IS1979237251 Prinsessa frá Stykkishólmi
Mf: IS1968135570 Ófeigur frá Hvanneyri
Mm: IS1976237250 Hnallþóra frá Stykkishólmi
Mål: 138 - 135 - 64 - 148 - 6,2 - 28,0 - 17,0
Hovlængde: Ve. forben: 7,6 - Ve. bagben: 7,4
Bygning: 8,5 - 8,5 - 8,5 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,5 = 8,22
Rideegenskaber: 8,0 - 8,0 - 7,5 - 8,5 - 8,5 - 8,0 - 8,5 = 8,06
Total karakter: 8,13
Arbejdstempo Tölt: 7,5      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

 

Kan da også lige tilføje at Gustur-datteren Elva fra Beder også fik en flot 1. klasses kårig:

DK2006203649 Elva fra Beder
Farve: 3700 Brun/mørk- uden aftegn 
Avler: Kirstine Agersnap, Torben L. Olsen
Heste ejer: Lotte Eskesen
F: IS1988188239 Gustur frá Grund
Ff: IS1977177002 Flosi frá Brunnum
Fm: IS1971288521 Flugsvinn frá Bræðratungu
M: IS1996287983 Fríða frá Vorsabæ II
Mf: IS1986157700 Kveikur frá Miðsitju
Mm: IS1985287981 Tign frá Vorsabæ II
Mål: 141 - 136 - 67 - 146 - 6,3 - 28,0 - 18,5
Hovlængde: Ve. forben: 8,5 - Ve. bagben: 7,5
Bygning: 8,0 - 8,5 - 8,5 - 8,0 - 7,5 - 8,0 - 8,0 - 7,0 = 8,05
Rideegenskaber: 8,5 - 8,5 - 7,5 - 8,0 - 8,5 - 8,5 - 7,5 = 8,23
Total karakter: 8,16
Arbejdstempo Tölt: 8,5      Arbejds galop: 8,0     
Rytter: Jóhann Rúnar Skúlason

 

18.03.2012
Vigdis fra Nørrevang
Efter Darri frá Kampholti og Valdís fra Søtofte. Rytter er Astrid Junker Andersen. Vigdís er her kun redet i en måneds tid efter at have haft føl i 2011. Hun bliver spændende at følge!


Gustur fra Tornbjerg17.09.2011

Status over avlssæsonen 2011

I 2011 er der født følgende føl på vores stutterier:

Stutteri Tornbjerg:
Gustur fra Tornbjerg, rødt hingsteføl med stjerne efter Hilda fra Tornbjerg og Glotti frá Sveinatungu
Glóblesi fra Tornbjerg, rødt hingsteføl med blis efter Efridís fra Søtofte og
Glotti frá Sveinatungu

 

Dette smukke sorte hoppeføl efter Vordís fra Søtofte og Húmfaxi frá Skeiðháholti måtte desværre aflives månedgammeltStutteri Søtofte:
Sort hoppeføl efter Vordís fra Søtofte od Húmfaxi frá Skeiðháholti, som desværre måtte aflives månedgammelt.
Vakning fra Søtofte, rødt hoppeføl efter
Snekkja fra Søtofte og Eldjárn fra Søtofte
Kjarval fra Søtofte, brunt hingsteføl med blis efter
Valdís fra Søtofte og Glotti frá Sveinatungu

Mist fra Søtofte var desværre ikke ifol endnu engang, men nu er hun konstateret ifol igen.

Der kan ses flere billeder af alle årets føl længere nede på denne side.

Følgende hopper er ifolet i 2011:

Stutteri Tornbjerg:
Krafla fra Tornbjerg er ifolet med Eldjárn fra Søtofte

Stutteri Søtofte:
Mist fra Søtofte er ifolet med Glymur frá Sauðárkróki
Vordís fra Søtofte er ifolet med Húmfaxi frá Skeiðháholti
Aradís fra Søtofte er ifolet med Fjarki frá Breiðholti


17.09.2011
Darri-datteren Kvika fra Lillesøgård kvalificeret til 1. præmie for afkom
Med Birkir fra Bendstrups kåring har Darri-datteren Kvika fra Lillesøgård netop kvalificeret sig til 1. præmie for afkom. Vi ønsker Kvika's ejer og avler Birgitta Krogsgaard Gudnason tillykke!

 

17.09.2011
Endnu flere Darri børnebørn og heste med Søtofte-blod klarer sig flot
Der har netop været kåring på Basselthof i Tyskland og så kan vi tilføje et par heste mere til listen:

DK2006104671 Birkir fra Bendstrup
Farve: 0100 Skimmel/rød- uden aftegn 
Avler: Birgitta Krogsgaard Guðnason
Heste ejer: Birgitta Krogsgaard Guðnason
F: IS1996176180 Ægir frá Ketilsstöðum
Ff: IS1988165895 Gustur frá Hóli
Fm: IS1985276004 Vakning frá Ketilsstöðum
M: DK1990200777 Kvika fra Lillesøgård
Mf: IS1981187520 Darri frá Kampholti
Mm: IS1981257011 Fluga frá Flugumýri
Mål: 145 - 133 - 138 - 66 - 150 - 40 - 48 - 47 - 6,9 - 30,0 - 20,5
Hovlængde: Ve. forben: 8,2 - Ve. bagben: 8,0
Bygning: 7,5 - 8,5 - 8,5 - 8,5 - 8,0 - 7,5 - 7,5 - 7,5 = 8,09
Rideegenskaber: 7,5 - 7,0 - 8,5 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 = 7,83
Total karakter: 7,94
Arbejdstempo Tölt: 7,5      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Erlingur Erlingsson

 

DK2005204074 Sæta fra Susja
Farve: 1500 Rød/mellem- uden aftegn 
Avler: Susanne Saxe
Heste ejer: Susanne Saxe
F: IS1996176180 Ægir frá Ketilsstöðum
Ff: IS1988165895 Gustur frá Hóli
Fm: IS1985276004 Vakning frá Ketilsstöðum
M: DK1993200905 Sædís fra Susja
Mf: IS1973157550 Glaður frá Ytra-Skörðugili
Mm: DK1976200234 Hekla fra Søtofte
Mål: 141 - 138 - 66 - 146 - 27,5 - 17,5
Hovlængde: Ve. forben: 7,2 - Ve. bagben: 6,9
Bygning: 7,5 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 7,0 - 7,0 - 7,5 - 8,0 = 7,66
Rideegenskaber: 8,0 - 8,0 - 8,5 - 8,0 - 8,5 - 8,0 - 6,5 = 8,06
Total karakter: 7,90
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 8,0     
Rytter: Erlingur Erlingsson


Og hende her, som blev kåret i Sverige i foråret, havde jeg glemt på listen i juli:

SE2004203415 Lilja från Lindvallen
Farve: 2500 Sort/brun- uden aftegn 
Avler: Lindqvist,Magnus
Heste ejer: Lindqvist,Magnus
F: DE1985100794 Týr vom Rappenhof
Ff: CH1976101392 Þór von Sporz
Fm: IS1965258591 Gríma frá Kolkuósi
M: SE1993205280 Eldvör från Gölshult
Mf: IS1981187520 Darri frá Kampholti
Mm: SE1976200186 Silva från Kalvsvik
Mål: 144 - 140 - 64 - 145 - 29,0 - 18,5
Hovlængde: Ve. forben: 8,3 - Ve. bagben: 7,3
Bygning: 7,5 - 8,5 - 7,5 - 8,5 - 8,0 - 7,5 - 8,0 - 8,5 = 8,13
Rideegenskaber: 8,5 - 7,5 - 8,0 - 8,5 - 9,0 - 9,0 - 8,5 = 8,45
Total karakter: 8,32
Arbejdstempo Tölt: 9,0      Arbejds galop: 8,5     
Rytter: Häggberg, Johan

 

21.07.2011
Føl 2011
Der er i alt født fem føl her hos os her i 2011.

På stutteri Tornbjerg er der født to hingsteføl:

Gustur fra Tornbjerg, hingsteføl, rød med stjerne, født primo maj efter efter Glotti frá Sveinatungu og Hilda fra Tornbjerg. Med Gustur frá Hóli, Gustur frá Grund og Gustur frá Sauðárkróki i sin stamtavle var dette navn næsten uundgåeligt.
 


Glóblesi fra Tornbjerg, hingsteføl, rød med blis, født primo maj efter efter Glotti frá Sveinatungu og Efridís fra Søtofte:
 


 

 

På stutteri Søtofte er der født et hingsteføl og to hoppeføl:

Kjarval fra Søtofte, hingsteføl, brun med blis, født medio maj efter Glotti frá Sveinatungu og Valdís fra Søtofte:


Sortbrunt hoppføl født primo juli efter
Húmfaxi frá Skeiðháholti og Vordís fra Søtofte:


Rødt hoppføl, født primo juli efter
Eldjárn fra Søtofte og Snekkja fra Søtofte. Dette hoppeføls afstamning er lidt interessant, idet hendes afstamning i to led udelukkende består af heste født i Søtofte, ligesom der også findes enkelte Søtofte heste i tredje led.

Far: Eldjárn fra Søtofte
FF:
Feykir fra Søtofte
FM:
Esja fra Søtofte
FMF:
Fannar fra Søtofte
FMM
Svala fra Søtofte
Mor:
Snekkja fra Søtofte
MF:
Hylur fra Søtofte
MM:
Lyfting fra Søtofte21.07.2011
Leiknir fra Søtofte med topresultater
Leiknir fra Søtofte redet af Trine Risvang har haft stribevis af flotte resultater hele 2011. Blandt andet vandt ekvipagen 4.1 ved Pinsestævnet i Nordsjælland. Ved DM i starten af juli blev det til finalepladser i både 4.1 og T.1 og en udtagelse som reserve på det danske VM hold. Med tanke på ekvipagens stabile høje niveau gennem hele 2011 kunne man godt mene, at en udtagelse til selve holdet havde været fortjent. Billederne er fra DM 2011 og er taget af Matilde Bøgh.


21.07.2011
Gustur frá Grund datteren Tibrá fra Vinkærgård kåret med 8,41 som 5-års
Tibrá fra Vinkærgård redet af Fredrik Rydström
Det første resultat af Gustur frá Grunds besøg her hos os i 2005 og 2006 er nu kommet. Ved kåringen i Herning i slutningen af maj fik den kun 5-årige Tibrá fra Vinkærgård denne flotte kåring, der dels er den højeste nogensinde for en danskfødt hoppe (alle aldersklasser) og dels sikrede en udtagelse til VM 2011 som avlshest på det danske landshold. 

DK2006207014 Tibrá fra Vinkærgård
Farve: 1520 Rød/mellem- med stjerne 
Avler: Vinkærgård v/ Mette Logan
Heste ejer: Vinkærgård v/ Mette Logan
F: IS1988188239 Gustur frá Grund
Ff: IS1977177002 Flosi frá Brunnum
Fm: IS1971288521 Flugsvinn frá Bræðratungu
M: IS1990286903 Katla frá Árbæ
Mf: IS1984151002 Léttir frá Sauðárkróki
Mm: IS1972257005 Tíbrá frá Sauðárkróki
Mål: 142 - 139 - 64 - 148 - 6,4 - 28,0 - 18,0
Hovlængde: Ve. forben: 8,8 - Ve. bagben: 7,9
Bygning: 8,0 - 8,5 - 8,0 - 9,0 - 7,5 - 8,0 - 8,0 - 7,5 = 8,22
Rideegenskaber: 8,5 - 8,5 - 9,0 - 8,5 - 9,0 - 8,0 - 8,0 = 8,54
Total karakter: 8,41
Arbejdstempo Tölt: 8,5      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Fredrik Rydström

Tibrá fra Vinkærgård redet af Fredrik RydströmTibrá fra Vinkærgård redet af Fredrik Rydström


21.07.2011
Darri børnebørn og heste med Søtofte-blod klarer sig flot
Nu hvor 2011 indtil videre tegner til at blive et stille år på kåringsfronten mht. vores egne heste, så kan vi dog glæde os over, at en stribe børnebørn af Darri har klaret sig flot i år. Samtidig har Feykir og Gustur fra Søtofte fået afkom godt kåret her i 2011, så de er også medtaget. Nedenfor er en liste og billeder af nogle af dem:

Sól fra ArnakkeDK2005206520 Sól fra Arnakke
Farve: 1540 Rød/mellem- med stjerne og snip 
Avler: Annegrete Veje, Jens Otto Veje
Heste ejer: Annegrete Veje, Jens Otto Veje
F: IS1995184720 Glitnir frá Strandarhöfði
Ff: IS1984165010 Baldur frá Bakka
Fm: IS1986287018 Gína frá Votmúla 1
M: DK1989200646 Nös fra Arnakke
Mf: IS1981187520 Darri frá Kampholti
Mm: IS1976286100 Venus III frá Kirkjubæ
Mål: 138 - 133 - 66 - 140 - 5,7 - 27,0 - 17,0
Hovlængde: Ve. forben: - Ve. bagben:
Bygning: 8,5 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 7,5 - 8,0 - 8,5 - 8,5 = 8,06
Rideegenskaber: 8,0 - 7,5 - 8,5 - 8,0 - 8,5 - 8,0 - 7,5 = 8,06
Total karakter: 8,06
Arbejdstempo Tölt: 7,5      Arbejds galop: 6,5     
Rytter: Iben Katrine Andersen

Sól fra Arnakke redet af Iben AndersenSól fra Arnakke redet af Iben AndersenSól fra Arnakke redet af Iben Andersen


IS2006284551 Ylfa frá Þúfu
Farve: 2500 Sort/brun- uden aftegn 
Avler: Anna Berglind Indriðadóttir, Guðni Þór Guðmundsson
Heste ejer: Thomas Kreutzfeldt, Víkingur Þór Gunnarsson
F: IS1986186055 Orri frá Þúfu
Ff: IS1982151001 Otur frá Sauðárkróki
Fm: IS1983284555 Dama frá Þúfu
M: IS1985284554 Iða frá Þúfu
Mf: IS1981187520 Darri frá Kampholti
Mm: IS1982284551 Rák frá Þúfu
Mål: 140 - 138 - 64 - 140 - 27,0 - 18,0
Hovlængde: Ve. forben: 9,0 - Ve. bagben: 8,9
Bygning: 8,5 - 8,5 - 8,0 - 8,0 - 8,5 - 8,0 - 8,0 - 8,5 = 8,26
Rideegenskaber: 8,0 - 8,5 - 7,5 - 8,0 - 8,5 - 8,0 - 8,0 = 8,05
Total karakter: 8,14
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Mette Camilla Moe Mannseth


Vordís fra Arnakke redet af Iben Andersen
DK2004204951 Vordís fra Arnakke
Farve: 1520 Rød/mellem- med stjerne 
Avler: Annegrete Veje, Jens Otto Veje
Heste ejer: Annegrete Veje, Jens Otto Veje
F: DK1998106743 Völsungur fra Søtoftegård
Ff: IS1981187520 Darri frá Kampholti
Fm: DK1978200335 Mýsla fra S.I.C.
M: DK1997206926 Fjalladís fra Arnakke
Mf: DK1992104529 Strákur Arnakke (Som også er efter Darri)
Mm: IS1979284966 Efridís frá Djúpadal
Mål: 142 - 138 - 68 - 146 - 5,9 - 27,5 - 17,0
Hovlængde: Ve. forben: 8,2 - Ve. bagben: 7,8
Bygning: 8,0 - 8,5 - 8,0 - 8,0 - 7,0 - 7,5 - 7,5 - 8,0 = 7,86
Rideegenskaber: 8,0 - 8,0 - 7,5 - 8,5 - 8,0 - 8,0 - 8,0 = 7,95
Total karakter: 7,92
Arbejdstempo Tölt: 7,5      Arbejds galop: 8,0     
Rytter: Iben Katrine Andersen

 

Vordís fra Arnakke redet af Iben AndersenVordís fra Arnakke redet af Iben AndersenVordís fra Arnakke redet af Iben Andersen


Hlíf fra EngholmDK2005206493 Hlíf fra Engholm

Farve: 1520 Rød/mellem- med stjerne 
Avler: Marina Cecilie Rowé
Heste ejer: Lisa Nielsen
F: IS1990188176 Hrynjandi frá Hrepphólum
Ff: IS1984151101 Stígandi frá Sauðárkróki
Fm: IS1977288170 Von frá Hrepphólum
M: DK1988200089 Viðja fra Søtofte
Mf: IS1981187520 Darri frá Kampholti
Mm: DK1979200091 Katla fra Søtofte

Mål: 136 - 133 - 65 - 144 - 6,0 - 27,5 - 17,0
Hovlængde: Ve. forben: 8,6 - Ve. bagben: 7,8
Bygning: 7,5 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 6,5 = 7,91
Rideegenskaber: 8,5 - 8,0 - 5,0 - 8,5 - 9,0 - 8,5 - 8,0 = 7,90
Total karakter: 7,90
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 9,0     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

Hlíf fra Engholm redet af Rasmus Møller JensenHlíf fra Engholm redet af Rasmus Møller JensenHlíf fra Engholm redet af Rasmus Møller Jensen


Minning fra Bendstrup redet af Søren MadsenMinning fra Bendstrup redet af Søren MadsenDK2005205451 Minning fra Bendstrup
Farve: 2500 Sort/brun- uden aftegn 
Avler: Birgitta Krogsgaard Guðnason
Heste ejer: Birgitta Krogsgaard Guðnason
F: IS1991187601 Depill frá Votmúla 1
Ff: IS1984165010 Baldur frá Bakka
Fm: IS1986287600 Folda frá Votmúla 1
M: DK1990200777 Kvika fra Lillesøgård
Mf: IS1981187520 Darri frá Kampholti
Mm: IS1981257011 Fluga frá Flugumýri
Mål: 140 - 136 - 67 - 143 - 6,6 - 28,0 - 18,0
Hovlængde: Ve. forben: 9,0 - Ve. bagben: 7,5
Bygning: 8,0 - 8,5 - 7,5 - 8,0 - 8,0 - 7,5 - 8,0 - 7,5 = 8,03
Rideegenskaber: 8,5 - 7,5 - 5,0 - 9,0 - 8,5 - 8,5 - 8,0 = 7,80
Total karakter: 7,89
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 8,5     
Rytter: Søren Madsen

 

Hende her blev godt nok kåret i september 2010, men er alligevel værd at nævne:

DK2002201741 Drift fra Sandholm
Farve: 3220 Brun/lys- med stjerne 
Avler: Camilla Bobek
Heste ejer: Camilla Bobek
F: IS1984187003 Dagur frá Kjarnholtum I
Ff: IS1981187020 Kolfinnur frá Kjarnholtum I
Fm: IS1979284600 Blíða frá Gerðum
M: DK1991200726 Lokkadís fra Arnakke
Mf: IS1981187520 Darri frá Kampholti
Mm: IS1979284966 Efridís frá Djúpadal
Mål: 143 - 140 - 61 - 144 - 26,5 - 17,5
Hovlængde: Ve. forben: 8,8 - Ve. bagben: 8,0
Bygning: 8,0 - 8,5 - 7,5 - 8,5 - 8,0 - 7,5 - 7,5 - 8,0 = 8,07
Rideegenskaber: 8,5 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,5 - 8,5 - 7,5 = 8,25
Total karakter: 8,18
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 8,0     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

 

Og her kommer så to rigtig fine 4-gænger hopper efter henholdsvis Feykir og Gustur fra Søtofte:

DK2004204192 Dögg fra Asgogård
Farve: 1550 Rød/mellem- med blis 
Avler: Henrik Gohn
Heste ejer: Henrik Gohn
F: DK1987100448 Feykir fra Søtofte
Ff: IS1976157003 Hervar frá Sauðárkróki
Fm: IS1980258304 Sif frá Hólum
M: IS1982236566 Fríða frá Tungufelli
Mf: IS1959188200 Neisti frá Skollagróf
Mm: IS19AA236071 Fásinna frá Brennistöðum
Mål: 139 - 134 - 62 - 140 - 27,0 - 17,0
Hovlængde: Ve. forben: 8,8 - Ve. bagben: 8,6
Bygning: 8,0 - 8,5 - 8,5 - 8,5 - 8,0 - 7,0 - 8,0 - 8,5 = 8,20
Rideegenskaber: 8,5 - 8,5 - 5,0 - 8,5 - 8,5 - 8,5 - 8,5 = 7,92
Total karakter: 8,03
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 8,0     
Rytter: Sigurður Óli Kristinsson


DK2005204043 Selja fra Egemose

Farve: 2520 Sort/brun- med stjerne 
Avler: Stutteri Egemose v. Anne Rosendal
Heste ejer: Lene Steen
F: DK1986100250 Gustur fra Søtofte
Ff: IS1973157550 Glaður frá Ytra-Skörðugili
Fm: IS1976286100 Venus III frá Kirkjubæ
M: DK1991200977 Dimma fra Tanderup
Mf: IS1974158601 Freyr frá Flugumýri
Mm: IS1980284853 Bera frá Sámsstöðum
Mål: 137 - 133 - 63 - 136 - 27,0 - 18,0
Hovlængde: Ve. forben: 8,5 - Ve. bagben: 8,0
Bygning: 8,0 - 8,0 - 8,5 - 8,5 - 8,0 - 7,5 - 8,0 - 7,5 = 8,08
Rideegenskaber: 8,5 - 8,5 - 5,0 - 8,5 - 8,5 - 8,0 - 8,0 = 7,80
Total karakter: 7,91
Arbejdstempo Tölt: 8,5      Arbejds galop: 8,5     
Rytter: Gunnar Hafdal


09.01.2011
Freydís fra Søtofte solgt
En af de mest lovende yngre hopper i Søtofte Freydís på 4½ år efter Leiknir og Vordís begge fra Søtofte har i november-december været udlånt til Birgitte Simoni ifm. med hendes C-træner prøve. Det endte med, at Freydís gjorde en så god figur, at Birgitte nu har købt hende. Så hende glæder vi os meget til at se og høre mere til og ønsker Birgitte tillykke med den fine nye hest.

 

Freydís maj 2010

 

 

Var desværre ikke i stand til at finde nylige billeder af Freydís, men kunne klippe disse to billeder ud af nogle gruppebilleder fra maj 2010. Freydís er jo pænt meget linieavlet ud af Darri frá Kamphólti (som er FF, MF og FMMF til Freydís) og det ses bl.a. på hendes farve, som er mørk rød nærmest over mod det kobberagtige og så med kridhvid man.


 

 

 

Og her er et par lidt bedre billeder af Freydís fra da hun var et år gammel.


Óðinn fra sin 5-års kåring i 1998.09.01.2011
Video af Óðinn frá Reyðarfirði som 5-års
Den nye ejer af Óðinn - Pernille Thorsen - har nu fået gjort det, som vi aldrig fik gjort... lagt videoen af Óðinn's 5-års kåringsfremvisning fra 1998 ud på sin hjemmeside. Videoen kan ses på dette link og viser Óðinn's lette, smidige og meget rummelige tölt, som var årsagen til, at vi i sin tid købte ham.


Krafla med hendes 2010 føl Álfhildur.06.01.2011
Krafla-børn
På årets anden dag fik jeg lige nået at knipse lidt heste i sneen inden solen gik ned. Så her en lille kavalkade med vores (nu delvist ejede) avlshoppe Krafla fra Tornbjerg og tre af hendes afkom.

 

 

På det første billede er det Krafla herself sammen med sit musegrå hoppeføl fra 2010 efter Girðir frá Vindási: Álfhildur fra Tornbjerg


3½ årige Hilda fra Tornbjerg3½ årige Hilda fra Tornbjerg

 

 

Og her er det den 3½-årige Krafla-datter Hilda fra Tornbjerg efter Gustur frá Grund og ifolet med Glotti frá Sveinatungu.


1½ årige Blær fra Tornbjerg1½ årige Blær fra Tornbjerg

 

 

 

Og her er det den 1½-årige Krafla-søn Blær fra Tornbjerg efter Kolviður frá Skeiðháholti, som virkelig er vokset meget det seneste år.

 

 

 

09.11.2010
Status over avlssæsonen 2010

I 2010 er der født følgende føl på vores stutterier:

Stutteri Tornbjerg:
Álfhildur fra Tornbjerg, musegråt hoppeføl efter Krafla fra Tornbjerg og Girðir frá Vindási

Stutteri Søtofte:
Yldís fra Søtofte, sort hoppeføl efter Vordís fra Søtofte og Glymur frá Sauðárkróki
Bryndís fra Søtofte, sort hoppeføl efter
Aradís fra Søtofte og Glymur frá Sauðárkróki
Mist fra Søtofte var desværre ikke ifol.

Følgende hopper er ifolet i 2010:

Stutteri Tornbjerg:
Hilda fra Tornbjerg er ifolet med Glotti frá Sveinatungu
Efridís fra Søtofte er ifolet med
Glotti frá Sveinatungu

Stutteri Søtofte:
Mist fra Søtofte er ifolet med Eldjárn fra Søtofte
Valdís fra Søtofte er ifolet med Glotti frá Sveinatungu
Vordís fra Søtofte er ifolet med Húmfaxi frá Skeiðháholti
Snekkja fra Søtofte er ifolet med Eldjárn fra Søtofte  

 22.08.2010
Årets føl i Søtofte
Både Aradís fra Søtofte og Vordís fra Søtofte leverede smukke sorte hoppeføl efter Glymur frá Sauðárkróki omkring månedsskiftet juni/juli. Vordís har dermed leveret fem hoppeføl på stribe og ingen hingsteføl endnu. Også Aradís er kommet godt igang med avlskarrieren med to fine hoppeføl.  Nedenfor er billeder af Bryndís efter Aradís i en alder af 3 uger. Der følger flere billeder senere....

 Bryndís fra Søtofte ca. 3 uger gammelBryndís fra Søtofte ca. 3 uger gammel

10.06.2010
Årets første føl
Krafla fra Tornbjerg fik i nat et smukt og elegant hoppeføl efter Girðir frá Vindási. Vi gætter på, at farven er bleikálótt (brunblak), men tør dog ikke sige det med sikkerhed endnu, da føl med blak-gen ikke lige er det vi har størst erfaring med her hos os.

 

02.06.2010
Glitnir fra Søtofte
4-årige Glitnir efter Leiknir fra Søtofte har været i tilridning hos Jette Gram i 6 uger og viser gode bevægelser og naturlig flot holdning. Glitnir's afstamning kombinerer en masse af de heste, der har præget avlen i Søtofte gennem mange år, og så kan man vist godt sige, at han er linieavlet på Darri.

Far: Leiknir fra Søtofte, 1. præmie
FF: 
Darri frá Kampholti, eliteklasse for afkom
FFF:
Hrafn frá Holtsmúla, ærespræmie for afkom
FM:
Esja fra Søtofte, 1. præmie
FMF: 
Fannar fra Søtofte, 2. præmie
FMFM:
Prinsessa frá Stykkishólmi, eliteklasse for afkom
FMM: 
Svala fra Søtofte, 2. præmie
FMMF:
Darri frá Kampholti, eliteklasse for afkom
FMMM:
Ljóshærð frá Götu, 2. præmie for afkom
Mor: Salka fra Søtofte
MF:
Óðinn fra Reyðarfirði, 1. præmie
MFF: Kjarkur frá Egilsstaðabæ, 1. præmie
MM:
Mist fra Søtofte, 1. præmie
MMF: 
Darri frá Kampholti, eliteklasse for afkom
MMM:
Kolfinna fra Søtofte, eliteklasse for afkom
MMMF: 
Stígur fra Kjartansstöðum, ærespræmie for afkom

 

03.05.2010
Esja sønner med succes
Esja fra Søtofte's sønner har haft en god uge. Sidste weekend blev Eldjárn kåret med 1. præmie i Herning og i den netop overståede weekend vandt Leiknir T.1 ved St. Bededagsstævnet. Esja døde desværre i December 2008, men der er stadig 3 sønner på vej efter hende. En af dem; 4-årige Piltur fra Søtofte efter Gustur frá Grund kan ses i trav på dette videoklip!

03.05.2010
Gustur frá Grund sønner i fri dressur
Stutteri Søtoftes to 4-årige unghingste efter Gustur frá Grund kan nu ses i fri dressur i dugfriske optagelser på Video arkiv siden.

03.05.2010
Leiknir fra Søtofte vinder af Töltkonkurrencen ved St. Bededagsstævnet 2010 redet at Trine Risvang


03.05.2010
Eldjárn fra Søtofte redet af Rasmus Møller Jensen kåret med 1. præmie i Herning og fløjhingst i gruppen af 6 års hingste.

DK2004105603 Eldjárn fra Søtofte
Farve: 1500 Rød/mellem- uden aftegn 
Avler: Asser Olsen, Laila Olsen
Heste ejer: Asser Olsen, Laila Olsen
F: DK1987100448 Feykir fra Søtofte
Ff: IS1976157003 Hervar frá Sauðárkróki
Fm: IS1980258304 Sif frá Hólum
M: DK1996206484 Esja fra Søtofte
Mf: DK1990101454 Fannar fra Søtofte
Mm: DK1991200722 Svala fra Søtofte
Mål: 143 - 132 - 137 - 68 - 145 - 37 - 47 - 44 - 6,2 - 30,0 - 20,0
Hovlængde: Ve. forben: 8,8 - Ve. bagben: 8,7
Bygning: 7,5 - 8,0 - 7,5 - 8,0 - 7,5 - 7,0 - 8,0 - 9,5 = 7,83
Rideegenskaber: 8,5 - 7,5 - 8,5 - 8,5 - 8,5 - 8,0 - 8,5 = 8,29
Total karakter: 8,11
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

Eldjárn er til salg! Læs mere og se billeder og videoklip her!


03.05.2010

Halvpart i Krafla fra Tornbjerg solgt
Jeanette Søgaard fra Tuse Næs har købt halvpart i Stutteri Tornbjergs 1. præmiehoppe Krafla fra Tornbjerg, som fremover skal tilbringe hver andet år med smuk udsigt over Holbæk Fjord.


Leiknir ved Istölt i Frederikshavn redet af Trine Risvang. Foto: Kari BaklundLeiknir ved Istölt i Frederikshavn redet af Trine Risvang. Foto: Kari Baklund13.02.2010

Leiknir fra Søtofte i finalen ved Istölt
Leiknir fra Søtofte fik en flot 4. plads ved Istölt i Frederikshavn i januar redet af Trine Risvang. Leiknir og Trine fik lov at arbejde for sagen, idet parret lige måtte vinde B-finalen før pladsen i A-finalen var en realitet. Foto: Kari Baklund.

 

 


Trine Risvang viste også Leiknir ved et stævne i Tyskland i efteråret 2009, hvor nedenstående fire billeder er taget.

12.02.2010
Samuél fra Tornbjerg
Snart 3-årige Samuél fra Tornbjerg efter Gustur frá Grund og Rebekka fra Tornbjerg er solgt til Naja Jensen, Bogø. Han viste sig frem på flotteste vis i den dybe sne, da Naja var her for at se ham for to uger siden. Fotos er taget af Naja.12.02.2010

To Søtofte heste
Her vil vi lige vise nogle billeder af to gode heste af Søtofte blod, begge sorte med en flot stor stjerne, der kan ses på god afstand.

Til højre ses Atli fra Søtofte, født 2002. Atli er efter Stefnir frá Sandhólaferju og Lyfting fra Søtofte og bliver her redet af sin ejer Diana Winkler.

Og her ses Engill fra Nørrevang født 2004. Engill er vel så tæt på at være en Søtofte hest, som man kan komme, uden helt at være det. Han er efter Hylur fra Søtofte og Eydís fra Søtofte, der er efter Fannar fra Søtofte og Vá frá Nyjabæ.

06.02.2010
Thor´s salgsshow i dag var aflyst, så istedet fik jeg optaget Mímir og Óskar på folden.
Se under videoarkivet

Mímir fra Tornbjerg, på 4 år:
Mímir fra Tornbjerg, 4 årMímir fra Tornbjerg, 4 årMímir fra Tornbjerg, 4 årMímir fra Tornbjerg, 4 år


Óskar fra Tornbjerg, på 3 år:
Óskar fra Tornbjerg, 3 årÓskar fra Tornbjerg, 3 årÓskar fra Tornbjerg, 3 årÓskar fra Tornbjerg, 3 år
 

SamuélÓskar22.01.2010
Se Samuél og Óskar fra Tornbjerg "live" ved Thor´s salgsshow d. 6. februar 2010.
Læs mere på SPORTI:         http://www.sporti.dk/event/activity.php?id=248&view=info

Læs om Samuél og Óskar ved at klikke på deres navne.
 

SamuélÓskar


22.01.2010

Se video af Gustur frá Grund som 5-åring
På dette videoklip fra Fjórðungsmót 1993:      http://www.hofapressan.is/watch_video.php?v=a6188bfc4b0ef2c

hvor man kan se de fleste af avlshestene på dette stævn,e er Gustur frá Grund også med. Han var bedste 5-års hingst på dette stævne, forøvrigt foran en anden markant avlshingst Gustur frá Hóli. Klik på linket og ha' lidt tålmodighed. I nederste højre hjørne lige under selve filmen kan man se hvor lang tid, der er tilbage af filmen. Gustur kommer, når der er 9 minutter og 43 sekunder tilbage.

Det er også interessant, at se denne video, fordi man her får et godt indblik i hvor meget, der er sket med vores heste på de 17 år, der er gået siden dette stævne. Mange af hestene på 1993 filmen er forældre til nutidens topheste og forskellen til hvordan nutidens topheste går må således primært tilskrives forbedrede miljøbetingelser omkring opfostring, fodring, træning og fremvisning idet en så markant forbedring umuligt kan skyldes avlsfremgang på kun en eller to generationer.

Hvis man kigger videoen igennem vil der også være et par andre interessante heste undervejs, både generelt og set i en særlig dansk sammenhæng.

Bemærk eksempelvis (tidsangivelse viser hvor mange minutter og sekunder tælleren viser der er tilbage):

 • Isold fra Keldudal  30:17  (Mor til Isar frá Keldudal i Sverige)
 • Kolskör frá Gunnarsholti 29:48  Ærespræmie for afkom og mor til Kormákur frá Flugumýri
 • Orka frá Sauðárkróki 28:16 (helsøster til Otur frá Sauðárkróki og mor til Fálki frá Sauðárkróki)
 • Sprund frá Hunavöllum 22:22 (alvshoppe på Stutteri Guldbæk)
 • Syn frá Hafsteinsstöðum 20:53  (mor til ærespræmiehingsten Hugi frá Hafsteinsstöðum) Her ser man tydeligt hvorfra Hugi´s tendens til at avle afkom med for kort skridtlængde kommer fra.
 • Fáni frá Hafsteinsstöðum 14:52 (4 år gammel)
 • Óður frá Brún 14:22 (4 år gammel)
 • Gustur frá Hóli 08:20 (5 år gammel)
 • Burkni frá Borgarhóli 03:57
 • Óður frá Torfunesi (02:58)

Kan forøvrigt varmt anbefale www.hofapressan.is, hvor der er en guldgrube af både nye og gamle hestevideoer.


Óskar i eftermiddags begyndende tusmørke 1. januar 2010.02.01.2010

Salgslisten og video arkivet er opdateret!
Med tekst og dugfriske videoklip af vores to nu 3 år gamle unghingste Samuél og Óskar fra Tornbjerg, samt 2 årige Huginn fra Tornbjerg.

Samuél fra Tornbjerg efter Gustur frá GrundSamuél 2. januar 2010Óskar 2. januar 2010Óskar 2. januar 2010Huginn 2. januar 2010

01.01.2010
Vi ønsker alle et rigtig godt nytår!

08.11.2009
Status over avlssæsonen 2009

I 2009 er der født følgende føl på vores stutterier:

Stutteri Tornbjerg:
Blær fra Tornbjerg, sort hingsteføl efter Krafla fra Tornbjerg og Kolviður frá Skeiðháholti
Valdís fra Søtofte var desværre ikke ifol.

Stutteri Søtofte:
Dís fra Søtofte, rødbroget hoppeføl efter Mist fra Søtofte og Skruður frá Litlalandi
Roðadís fra Søtofte, rødt hoppeføl efter
Vordís fra Søtofte og Eldjárn fra Søtofte
Hjördís fra Søtofte, sort hoppeføl efter
Aradís fra Søtofte og Leiknir fra Søtofte
Lyfting fra Søtofte var desværre for andet år i træk ikke ifol og vi mistede til vores store ærgelse Esja fra Søtofte, der var ifol med Húmfaxi frá Skeiðháholti i december 2008.

Der er billeder af alle 2009 føllene nedenfor. Der er også video af Blær fra Tornbjerg i videoarkivet.

Følgende hopper er ifolet i 2009:

Stutteri Tornbjerg:
Krafla fra Tornbjerg er ifolet med Girðir frá Vindási

Stutteri Søtofte:
Mist fra Søtofte er ifolet med Húmfaxi frá Skeiðháholti
Vordís fra Søtofte er ifolet med Glymur frá Sauðárkróki
Aradís fra Søtofte er ifolet med Glymur frá Sauðárkróki
 

Blær fra Tornbjerg:
Blær ca. en uge gammelBlær ca. en uge gammelBlær ca. 2 måneder gammel
 

Hjördís fra Søtofte

 

Dís fra Søtofte

 

Roðadís fra Søtofte


Foto:Vibeke Wittrup08.11.2009
Blær fra Tornbjerg vinder af Thor´s følshow
Blær fra Tornbjerg vandt Thor's følshow i midten af oktober. Han fik et gennemsnit på 3,60 og vandt både klassen for hingsteføl, prisen som publikumsfavorit, samt prisen som showets bedste føl. Link til resultater er her! Blær er nu udtaget til elitefølshow i Odense til februar.


Kolfinna fra Søtofte med sine ejere Tina & Kristian. Føllet fra 2009 er efter Ás fra Lærkegården. Kolfinna er 21 år nu og må siges at være en flot og velholdt ældre dame.08.11.2009
Kolfinna fra Søtofte afkomskåret i Eliteklasse som første danskfødte hoppe nogensinde
Ved kåringen på Hedeland i juni blev Kolfinna fra Søtofte afkomskåret i eliteklasse for afkom som den første danskfødte hoppe nogensinde. I bedømmelsen indgik tre afkom født i Søtofte og to afkom født hos Kolfinna´s nuværende ejere Tina Bunk & Kristian Møller Hansen.

Ved fremvisningen på Hedeland deltog :

Dögg fra Søtofte redet af Iben Andersen
Drift fra Søtofte redet af Carina Hansen
Grani fra Jenle redet af Haraldur Sigvaldason
Baldi fra Jenle redet af Rasmus Møller Jensen

Domsord:    
"Kolfinna fra Søtofte fremstilles til afkomskåring. Ved bedømmelsen indgår de fem højest bedømte afkom efter Kolfinna; heraf er tre hopper og to hingste. Kolfinna vises ved kåringen med fire af de fem afkom, der indgår i bedømmelsen. Afkommenes alder på bedømmelsestidspunktet varierer fra 5 til 7 år. Gennemsnitsalderen var 6 år

Om de afkom der indgår i bedømmelsen er at sige, at de er relativt store og ensartede i størrelsen. 141 cm høje i gennemsnit varierende fra 138 til 143 cm. Hovederne er middelgode. Halsen er oftest lang og velrejst, men enkelte har lidt lavt ansat hals. Ryg og kryds er lidt over middel og ensartet i kvalitet. Afkommene er letbyggede. Benkvaliteten er omkring middel og en enkelt har meget gode ben, men benbevægelser er under middel; hovkvaliteten er lidt over middel. De fleste afkom har man og hale under middel.
Tølten er taktren og ofte med gode bevægelser. Traven er taktren, men med noget begrænset kapacitet. Tre afkom er bedømt med pas. En enkelt har meget god pas. Afkommene har meget god galop med god takt og gode bevægelser. Skridten er af varierende kvalitet, men de fleste er omkring middel. Afkommene har ridehestevilje og godt sind. Form under rytter er god.

Kolfinna avler velrejste afkom med gode proportioner. De har alle god tølt og galoppen er meget god. Enkelte afkom viser god pas. Gennemsnittet for de fem afkom er 7,96 for bygning og 7,96 for rideegenskaber; 7,96 total.

Kolfinna fra Søtofte afkomskåres i eliteklassen."


 

Her er nogle fotos fra afkomskåringen:
Kolfinna med sin afkomssamling 

KolfinnaBaldi fra JenleGrani fra Jenle

Dögg og Drift fra SøtofteDögg fra SøtofteDögg fra Søtofte har sjældne 9,5 for hals

Kolfinna og den stolte ejer


08.11.2009
Nyheder fra 2009
Hjemmesiden har endnu en sommer ligget temmelig stille. Så her er lidt fotos samlet sammen i løbet af 2009 af diverse heste med relation til vores avl.

Selvom Leiknir fra Søtofte er solgt, så følger vi naturligvis hans afkom med både spænding og forventning. Her er et par fotos af et af hans første redne afkom. Vallakken Efi fra Flinterup, der her 5 år gammel har deltaget i adskillige stævner med fine resultater for så ung en hest. Rytter er Simone Roved.

 

Og Astrid Junker Andersens 2-årige Leiknir-søn Ferrari fra Nørrevang kan vist godt flytte benene og lever fint op til sit navn.

 

I 2009 solgte vi også vores hingst Óðinn frá Reyðarfirði. Kort tid efter kunne vi se et billede på JORAS af dette flotte velrejste hingsteføl efter Óðinn, ejet og avlet af Dorthe Larsen.

 

Kønne 1-årige Krúsidúlla fra Tornbjerg blev solgt til Helle Haugsted i maj og var stadig pænt langpelset, da hun tog herfra. Siden har vi modtaget disse fine billeder af Krúsidulla taget i juli 2009: 

Blær fra Tornbjerg fra juni 2009 viste særdeles flotte og spændstige bevægelser her to måneder gammel.
 

Se videoklip af Blær her:

http://www.ishest.dk/video/Krafl09a.MOV

http://www.ishest.dk/video/Krafl09b.MOV

http://www.ishest.dk/video/Krafl09c.MOV

http://www.ishest.dk/video/Krafl09d.MOV

 


26.07.2009
Fem dejlige hoppeføl og plage sælges
Vi har kigget på dåbsattesten, og må konstatere at selv om vi stadig føler os unge og friske, så vil vi være et sted i 70’erne, på vej til de 80, som Laila siger, når årgang 2007-08-09 skal tilrides, kåres m.v. Det er lidt skræmmende. Bl.a. derfor er Alfadís, Bylgja, Rökkvadís fra Søtofte samt to hoppeføl fra 2009 til salg. Her er mulighed for at få fat på noget rigtig spændende avlsmateriale. Læs mere på salgslisten!

Laila & Asser


28.05.2009
Føl!!!
Så er det føl tid igen! Årets første føl er født på Stutteri Søtofte. Et smukt rødbroget hoppeføl efter Skrúður frá Litlalandi og Mist fra Søtofte.


28.05.2009
Kolfinna fra Søtofte har opnået kravet til Eliteklasse for afkom
Efter den 5-årige søn Baldi fra Jenle's kåring i Herning i sidste weekend har Stutteri Søtofte's tidligere avlshoppe Kolfinna fra Søtofte nu opnået kravet for at få Eliteklasse for afkom som den første danskfødte hoppe nogensinde. Baldi's kåring er her:

Kolfinna ved sin kåring i 1995, redet af Anne Sofie Nielsen.DK2004106994 Baldi fra Jenle
Farve: 3500 Brun uden aftegn 
Avler: Kristian Møller Hansen
Heste ejer: Kristian Møller Hansen
F: IS1991165520 Hljómur frá Brún
Ff: IS1988165525 Höldur frá Brún
Fm: IS1981265031 Ósk frá Brún
M: DK1988250036 Kolfinna fra Søtofte
Mf: IS1980187340 Stígur frá Kjartansstöðum
Mm: IS1979235400 Hrefna frá Skipanesi
Mål:
Hovlængde: Ve. forben: 8,9 - Ve. bagben: 8,3
Bygning: 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 9,0 - 7,0 - 8,0 - 8,0 = 8,08
Rideegenskaber: 8,0 - 7,5 - 7,5 - 8,5 - 8,0 - 8,0 - 7,0 = 7,88
Total karakter: 7,96
Arbejdstempo Tölt: 7,5      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

Der er billeder af Baldi nedenfor.


28.05.2009:
Prinsessa-datteren Týra fra Søtofte kåret med 7,82

DK2003204966 Týra fra Søtofte
Farve: 1542 Rød med stjerne og snip man og hale sølvgrå
Avler: Asser Olsen, Laila Olsen
Heste ejer: Dorthe Haverslev Christensen
F: DK1987100139 Sprettur fra Faksemosevej
Ff: IS1981187520 Darri frá Kampholti
Fm: DK1978200018 Lóa fra Esrom
M: IS1979237251 Prinsessa frá Stykkishólmi
Mf: IS1968135570 Ófeigur frá Hvanneyri
Mm: IS1976237250 Hnallþóra frá Stykkishólmi
Mål: 139 - 138 - 65 - 148 - 6,2 - 27,0 - 17,0
Hovlængde: Ve. forben: 8,8 - Ve. bagben: 8,7
Bygning: 8,5 - 8,5 - 8,5 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 = 8,20
Rideegenskaber: 8,0 - 8,0 - 5,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,5 = 7,56
Total karakter: 7,82
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

Tyra fra SøtofteTýra fra Søtofte


14.05.2009
Óðinn frá Reyðarfirði solgt
Vi har solgt vores 16 år gamle avlshingst Óðinn frá Reyðarfirði til Pernille Thorsen, Kr. Hyllinge i Hornsherred. Her tager han nu imod hopper og senere på sommeren skal han til Jylland og bedække hos Meldgaard Heste for 4. gang.

Vi ønsker Pernille held og lykke med Óðinn som vi har været vældig glade for både som hest og som avlshingst og som vi nu sender videre ikke uden en vis portion vemod.

Pernille Thorsen kan kontaktes på tlf. 20 49 45 61 eller på mailadressen:  Jimmy@SkiftBranche.NU


08.02.2009:
Leiknir's VM kåringsfremvisning 2007 på Youtube
Se Leiknir fra Søtofte og Rasmus ved at klikke her!

Se Leiknirs kåring og kåringskommentarer fra denne kåring ved at klikke her!


08.02.2009
Kolfinna-sønnen Grani fra Jenle
Kolfinna fra Søtofte's nuværende ejer Kristian Møller Hansen har efter at have læst nedenstående nyhed (fra 07.10.2008) sendt os disse billeder af Kolfinna's søn Grani fra Jenle, kåret med 7,93-8,09=8,02 og med bl.a. 9,0 for tölt. Rytter er Rasmus Møller Jensen.


6-årige Eldjárn og 3 årige Viðar fra Tornbjerg i august 2008.07.10.2008
Óðinn-sønnerne Eldjárn og Viðar fra Tornbjerg
Sorte 6-årige Eldjárn fra Tornbjerg efter Katla fra Søtofte og brune 3-årige Viðar fra Tornbjerg efter Esja fra Søtofte her fotograferet i midten af august 2008. 6-årige Eldjárn har, pånær en måneds tilridning, nu stået stille i 2½ år med en gaffelbåndsskade, der har været brudt op flere gange. Han har dog været OK i et år nu og forventes, at blive startet op igen i løbet af det næste halve års tid.


07.10.2008
Kolfinna fra Søtofte har opnået kravet til 1. klasse for afkom
Efter den 5-årige søn Grani fra Jenle's kåring i 2008 med 8,02 har Stutteri Søtofte's tidligere avlshoppe Kolfinna fra Søtofte nu opnået kravet for at få 1. klasse for afkom. Grani's kåring er her:

Kolfinna ved sin kåring i 1995, redet af Anne Sofie Nielsen.DK2003106173 Grani fra Jenle
Farve: 2500 Sort uden aftegn 
Avler: Kristian Møller Hansen
Heste ejer: Kristian Møller Hansen
F: IS1993186469 Stefnir fra Sandhólaferju
Ff: IS1980158450 Þytur fra Enni
Fm: IS1986286462 Lína fra Sandhólaferju
M: DK1988250036 Kolfinna fra Søtofte
Mf: IS1980187340 Stígur fra Kjartansstöðum
Mm: IS1979235400 Hrefna fra Skipanesi
Mål: 143 - 133 - 140 - 69 - 141 - 36 - 47 - 43 - 6,6 - 30,0 - 18,0
Hovlængde: Ve. forben: 9,1 - Ve. bagben: 8,6
Bygning: 8,5 - 8,0 - 7,5 - 8,0 - 7,5 - 7,5 - 8,5 - 7,0 = 7,93
Rideegenskaber: 9,0 - 8,5 - 5,0 - 8,5 - 8,5 - 8,5 - 8,0 = 8,09
Total karakter: 8,02
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 8,5     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

Vi har desværre ingen billeder af Grani

Kolfinna har nu tre afkom kåret i 1. klasse (Dögg og Mist fra Søtofte udover Grani) og har ydermere datteren Drift fra Søtofte kåret i 2. klasse. Drift har med sin nye medejer Carina Hansen i sadlen, huseret på konkurrencebanerne med gode resultater i 2008 og planlægges kåret igen i 2009.


07.10.2008
Freyja fra Tornbjerg kåret
7-årige Freyja fra Tornbjerg efter Óðinn fra Reyðarfirði og Katla fra Søtofte, der nu står i Luxembourg, fik en pæn 2. klasses kåring i ved kåringen på Österbyholz i starten af juni 2008. Se billeder af Freyja nedenfor.
 

DK2001205443 Freyja fra Tornbjerg
Farve: 2500 Sort uden aftegn 
Avler: Nete Veje Olsen, Rolf Olsen
Heste ejer: Mette Falconi de Búrca
F: IS1993176460 Óðinn fra Reyðarfirði
Ff: IS1989176289 Kjarkur fra Egilsstaðabæ
Fm: IS1983236012 Zola fra Króki
M: DK1979200091 Katla fra Søtofte
Mf: IS1973187690 Hrannar fra Selfossi
Mm: IS1962287105 Lotta fra Kröggólfsstöðum
Mål: 136 - 134 - 61 - 143 - 28,0 - 17,5
Hovlængde: Ve. forben: 7,6 - Ve. bagben: 7,3
Bygning: 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 7,0 - 7,5 - 7,5 = 7,83
Rideegenskaber: 7,5 - 7,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 7,5 - 8,0 = 7,67
Total karakter: 7,73
Arbejdstempo Tölt: 7,5      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Samantha Leidesdorff


07.10.2008
Status over avlssæsonen 2008

I 2008 er der født følgende føl på vores stutterier:

Stutteri Tornbjerg:
Huginn fra Tornbjerg, sort hingsteføl med stjerne efter Rebekka fra Tornbjerg og Húmfaxi frá Skeiðháholti
Krúsidulla fra Tornbjerg, rødt hoppeføl med stjerne efter
Krafla fra Tornbjerg og Húmfaxi frá Skeiðháholti
Valdís fra Søtofte var desværre ikke ifol.

Stutteri Søtofte:
Bylgja fra Søtofte, rødt hoppeføl efter Mist fra Søtofte og Glitnir frá Strandarhöfði
Rökkvadís fra Søtofte, sort hoppeføl efter
Vordís fra Søtofte og Óðinn fra Reyðarfirði
Glaumur fra Søtofte, moldótt hingsteføl efter
Hugdetta frá Skíðbakka og Gaumur frá Auðholtshjáleigu
Lyfting fra Søtofte var desværre ikke ifol.

Der er billeder af alle 2008 føllene nedenfor. Dog pånær Bylgja fra Søtofte, som var med sin mor til hingst, da fotografen var forbi. Der er også videoer af de to føl født på Stutteri Tornbjerg i det nye videoarkiv.

Følgende hopper er ifolet i 2008:

Stutteri Tornbjerg:
Krafla fra Tornbjerg er ifolet med Kolviður frá Skeiðháholti
Valdís fra Søtofte er ifolet med Óðinn fra Reyðarfirði

Stutteri Søtofte:
Lyfting fra Søtofte er ifolet med Óðinn fra Reyðarfirði
Mist fra Søtofte er ifolet med Skruður frá Litlalandi
Vordís fra Søtofte er ifolet med Eldjárn fra Søtofte
Esja fra Søtofte er ifolet med Húmfaxi frá Skeiðháholti
Aradís fra Søtofte er ifolet med Leiknir fra Søtofte


Huginn fra Tornbjerg efter Rebekka fra Tornbjerg og Húmfaxi frá Skeiðháholti

Huginn i august, næsten 3 måneder gammel.

 


Krúsidulla fra Tornbjerg efter Krafla fra Tornbjerg og Húmfaxi frá Skeiðháholti

Krúsidulla i september 3 mdr. gammelKrúsidulla i september 3 mdr. gammelKrúsidulla i september 3 mdr. gammelKrúsidulla i september 3 mdr. gammel


Rökkvadís fra Søtofte efter Vordís fra Søtofte og Óðinn fra Reyðarfirði


 


Glaumur fra Søtofte efter Hugdetta frá Skíðbakka og Gaumur frá Auðsholtshjáleigu (rid. 9,05)


20.06.2008
4-årige Eldjárn fra Søtofte
Så kan vi præsentere de første billeder af 4-årige Eldjárn fra Søtofte efter Feykir og Esja fra Søtofte. Eldjárn er dermed lillebror til Leiknir fra Søtofte. Eldjárn er redet knapt 2 måneder på billederne og bliver stillet til bygningsbedømmelse på Hedeland i den kommende weekend.

Eldjárn fra Søtofte redet af Jette GramEldjárn fra Søtofte redet af Jette GramEldjárn fra Søtofte redet af Jette Gram


Hingsteføllet fra Tornbjerg efter Húmfaxi og Rebekka20.06.2008
Føl!!!
Så er det føl tid igen! Indenfor de seneste 4 uger er der kommet fire føl på vores stutterier. På Stutteri Tornbjerg er født et sort hingsteføl med stjerne efter Húmfaxi frá Skeiðháholti og Rebekka fra Tornbjerg (se billedet) og på Stutteri Søtofte er der født et rødt hoppeføl med stjerne efter Glitnir frá Strandarhöfði og Mist fra Søtofte, et moldótt hingsteføl efter Gaumur frá Auðsholtshjáleigu og Hugdetta frá Skiðbakka og et sort hoppeføl efter Óðinn frá Reuðarfirði og Vordís fra Søtofte. Flere oplysninger og billeder følger snarligt.

 


18.05.2008:
Óðinn-datteren Gunnhildur frá Kollaleiru kåret med 8,43 for rideegenskaber
Gunnhildur er tidligere kåret i 1. klasse som 5-åring, hvor hun var udtaget til Landsmót i 2004. Året efter som 6-åring blev Gunnhildur fremstillet igen, denne gang som ren 4-gænger (selvom hun havde fået 7,5 for pas som 5-åring) og fik en totalbedømmelse på 8,05 med 8,20 for rideegenskaber og bl.a. 9,0 for tölt, arb.tölt, vilje/sind, form og skridt.

I de mellemliggende år er Gunnhildur blevet redet som konkurrencehest på Island med gode resultater og adskillige finalepladser som både tölthest, 4-gænger og 5-gænger. Ved Fjórðungsmót 2007 på Østisland deltog Gunnhildur's 4-årige datter (og hul i hegnet føl) Smáralind frá Kollaleiru og fik en 3. plads i sin gruppe med bedømmelsen 8,11-7,88=7,97 og bl.a. 8,5 for tölt - en flot 4-års kåring. I efteråret 2007 blev Gunnhildur solgt til USA og i denne weekend blev hun så genfremstillet ved kåringen Flugnir Evaluation i USA, denne gang atter som 5-gænger.
 

IS1999276452 Gunnhildur fra Kollaleiru
Farve: 3700 Brun/mørk uden aftegn 
Avler: Hans Friðrik Kjerúlf
Heste ejer: Gary Snook
F: IS1993176460 Óðinn fra Reyðarfirði
Ff: IS1989176289 Kjarkur fra Egilsstaðabæ
Fm: IS1983236012 Zola fra Króki
M: IS1992276426 Þota fra Reyðarfirði
Mf: IS1990176450 Laufi fra Kollaleiru
Mm: IS1982276008 Urður fra Reyðarfirði
Mål: 137 - 133 - 65 - 143 - 27,0 - 18,0
Hovlængde: Ve. forben: 9,0 - Ve. bagben: 8,3
Bygning: 7,5 - 8,0 - 7,5 - 7,5 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 7,5 = 7,81
Rideegenskaber: 8,5 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 9,0 - 8,5 - 8,5 = 8,43
Total karakter: 8,18
Arbejdstempo Tölt: 8,5      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Gudmar Petursson

Gunnhildur, her 5 år gammel i 2004.


23.12.2007:
Tre generationer
I sommers modtog vi disse tre dejlige billeder fra Toti Njalsson, avler og ejer af et af Darri's højest bedømte afkom Sprettur fra Faksemosevej. Billederne forestiller 26 år gamle Darri frá Kampholti fotograferet i Nordjylland i juli 2007. Dernæst Darri-sønnen Sprettur fra Faksemosevej fotograferet i en alder af 19 år i 2006 og til sidst et meget smukt og elegant hingsteføl efter Sprettur født i 2007. Føllet har også Sprettur som MFF.

Darri, 26 år gammel fotograferet i Dronninglund i Nordjylland i juli 2007. Fotograf: Toti Njalsson

Sprettur, 19 år gammel fotograferet i 2006. Fotograf: Toti Njalsson

Hingsteføl efter Sprettur (og med Sprettur som MFF) født 2007. Fotograf: Toti Njalsson.


16.12.2007:
Så gik der lige 4-5 måneder igen......
2007 har været det år i www.ishest.dk's snart 8-årige historie med de længste perioder uden regelmæssig opdatering. Så nedenfor er diverse opsamlinger fra perioden siden nyheden om Leiknir's flotte kåring ved VM i Holland 7. august krydret med lidt andre opsamlinger på kåringer fra maj-juni 2007. Så må vi se om 2008 bliver et bedre år på det område. Samtidig vil vi benytte lejligheden til at

Ønske alle en glædelig jul og et rigtigt godt nytår!


16.12.2007:
Darri årets hingst 2007 i DI
Darri frá Kampholti fik ved DI´s generalforsamling i November DI's ærespræmie som "Årets Hingst 2007" for sin afkomskåring i eliteklasse i 2007.


16.12.2007:
Status på årets føl og ifolinger

I 2007 er der født følgende føl på vores stutterier:

Stutteri Tornbjerg:
Hilda fra Tornbjerg, sort hoppeføl efter Krafla fra Tornbjerg og Gustur frá Grund
Samuél fra Tornbjerg, sort hingsteføl efter
Rebekka fra Tornbjerg og Gustur frá Grund
Óskar fra Tornbjerg, brunt hingsteføl efter
Rakel fra Tornbjerg og Leiknir fra Søtofte

Endelig nåede Maístjarna fra Tornbjerg at få et hingsteføl her hos os efter Gustur frá Grund, som kom til at hedde Stormur fra Tornbjerg, inden de begge drog ud på den lange rejse til New Zealand.

Stutteri Søtofte:
Tindur fra Søtofte, rødt hingsteføl med stjerne efter Lyfting fra Søtofte og Gustur frá Grund
Stefnir fra Søtofte, rødt hingsteføl efter
Esja fra Søtofte og Darri frá Kampholti
Stígur fra Søtofte, rødt hingsteføl med stjerne efter
Mist fra Søtofte og Kolviður frá Skeiðháholti
Svanadís fra Søtofte, rødt hoppeføl efter
Vordís fra Søtofte og Leiknir fra Søtofte
Alfadís fra Søtofte, sort hoppeføl efter
Hrafndís fra Søtofte og Leiknir fra Søtofte

24-årige Vá frá Nýjabæ fik et sort hingsteføl efter Darri i maj 2007, som desværre måtte aflives efter ganske få dage.

Følgende hopper er ifolet i 2007:

Stutteri Tornbjerg:
Krafla fra Tornbjerg er ifolet med Húmfaxi frá Skeiðháholti
Rebekka fra Tornbjerg er ifolet med Húmfaxi frá Skeiðháholti
Valdís fra Søtofte er ifolet med Kolviður frá Skeiðháholti

Stutteri Søtofte:
Lyfting fra Søtofte er ifolet med Ikorni fra Hessellund
Mist fra Søtofte er ifolet med Glitnir frá Strandarhöfði
Vordís fra Søtofte er ifolet med Óðinn fra Reyðarfirði
Hugdetta frá Skíðbakka er ifolet med Gaumur frá Auðholtshjáleigu

Esja fra Søtofte folede så sent på året i 2007 at hun ikke er sat ifol.


16.12.2007:
Helbror til Leiknir
Årets sidste føl kom i Søtofte i slutningen af september - et flot rødt hingsteføl, der skal hedde Stefnir fra Søtofte. Det er Esja fra Søtofte, der nu har fået sit andet føl med Darri - altså en helbror til Leiknir fra Søtofte. Dette føl har ladet vente på sig meget længe. Esja gik hos Darri hele sommer og efterår i 2006 og må have kastet/absorberet og så være kommet ifol igen langt hen på efteråret.


16.12.2007:
Hoppeføl i Søtofte.
Årets næstsidste føl er født i Søtofte. Det er et fint sort hoppeføl efter Leiknir fra Søtofte og 4-års hoppen Hrafndís fra Søtofte, der er efter Sprettur fra Faksemosevej og Vá frá Nýjabæ. Hun har fået navnet Alfadís og blev født i midten af august.

 


16.12.2007:
Fotos og resultater fra kåringen i juni på Hedeland.
Med mange måneders forsinkelse hermed resultater og billeder af Aradís fra Søtofte, samt Óðinn-datteren Sara fra Hessellund fra kåringen på Hedeland i juni 2007.

Aradís fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenDK2001204849 Aradís fra Søtofte
Farve: 2200 Brun uden aftegn 
Avler: Laila Olsen
Heste ejer: Asser Olsen, Laila Olsen
F: IS1993176460 Óðinn fra Reyðarfirði
Ff: IS1989176289 Kjarkur fra Egilsstaðabæ
Fm: IS1983236012 Zola fra Króki
M: DK1993207653 Valdís fra Søtofte
Mf: IS1979158390 Viðar fra Viðvík
Mm: IS1983235001 Vá fra Nýjabæ
Mål: 141 - 129 - 137 - 66 - 147 - 34 - 47 - 44 - 6,0 - 27,0 - 18,0
Hovlængde: Ve. forben: 9,0 - Ve. bagben: 9,0
Bygning: 7,5 - 7,5 - 8,0 - 8,0 - 7,5 - 8,0 - 7,5 - 7,5 = 7,67
Rideegenskaber: 8,0 - 7,0 - 7,0 - 8,5 - 8,5 - 8,5 - 8,0 =
7,95
Total karakter:
7,84
Arbejdstempo Tölt: 8,5      Arbejds galop: 8,0     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

Aradís fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenAradís fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenAradís fra Søtofte redet af Rasmus Møller Jensen

Aradís fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenAradís fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenAradís fra Søtofte redet af Rasmus Møller Jensen


Sara fra Hessellund redet af Rasmus Møller JensenDK2001203967 Sara fra Hessellund
Farve: 3720 Brun/mørk med stjerne 
Avler: Berit Højlund, Uffe Jensen
Heste ejer: Berit Højlund, Uffe Jensen
F: IS1993176460 Óðinn fra Reyðarfirði
Ff: IS1989176289 Kjarkur fra Egilsstaðabæ
Fm: IS1983236012 Zola fra Króki
M: IS1989286775 Mósa fra Skarði
Mf: IS1974158602 Ófeigur fra Flugumýri
Mm: IS1978257751 Remba fra Vindheimum
Mål: 135 - 126 - 131 - 65 - 141 - 32 - 48 - 43 - 5,9 - 26,0 - 16,0
Hovlængde: Ve. forben: 8,9 - Ve. bagben: 7,8
Bygning: 7,5 - 8,5 - 8,0 - 8,0 - 7,5 - 8,0 - 7,5 - 6,5 = 7,88
Rideegenskaber: 8,0 - 7,0 - 7,0 - 8,5 - 8,5 - 8,0 - 8,5 =
7,88
Total karakter:
7,88
Arbejdstempo Tölt: 7,5      Arbejds galop: 8,0     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

Sara fra Hessellund redet af Rasmus Møller JensenSara fra Hessellund redet af Rasmus Møller JensenSara fra Hessellund redet af Rasmus Møller Jensen

Sara fra Hessellund redet af Rasmus Møller JensenSara fra Hessellund redet af Rasmus Møller JensenSara fra Hessellund redet af Rasmus Møller Jensen


16.12.2007:
Fotos og resultater fra kåringen i maj på Störtal.
Med mange måneders forsinkelse hermed resultater og billeder af Leiknir, Randalín og Drift fra Søtofte fra kåringen på Störtal d. 20. maj 2007.

Leiknir fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenDK2000104369 Leiknir fra Søtofte
Farve: 1501 Rød uden aftegn lys man og hale
Avler: Laila Olsen
Heste ejer: Asser Olsen, Michael Lennartz, Rasmus Møller Jensen, Rolf Olsen
F: IS1981187520 Darri fra Kampholti
Ff: IS1968157460 Hrafn fra Holtsmúla
Fm: IS1974287515 Krafla fra Kampholti
M: DK1996206484 Esja fra Søtofte
Mf: DK1990101454 Fannar fra Søtofte
Mm: DK1991200722 Svala fra Søtofte
Mål: 139 - 126 - 134 - 64 - 141 - 38 - 47 - 46 - 6,5 - 29,5 - 18,5
Hovlængde: Ve. forben: 7,8 - Ve. bagben: 7,2
Bygning: 7,5 - 8,5 - 8,5 - 8,5 - 7,5 - 7,0 - 7,5 - 9,0 = 8,03
Rideegenskaber: 8,5 - 8,5 - 7,0 - 8,5 - 9,0 - 8,5 - 8,0 =
8,37
Total karakter:
8,23
Arbejdstempo Tölt: 9,0      Arbejds galop: 8,0     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

Leiknir fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenLeiknir fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenLeiknir fra Søtofte redet af Rasmus Møller Jensen


Randalín fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenDK1999205894 Randalín fra Søtofte
Farve: 1201 Rød/fuksrød uden aftegn lys man og hale
Avler: Laila Olsen
Heste ejer: Carina Hansen, Lars Hansen
F: DK1993107664 Siggi fra Katknøs 1
Ff: IS1984157940 Funi fra Skálá
Fm: IS1987288560 Dáð fra Kjarnholtum I
M: DK1987200380 Lyfting fra Søtofte
Mf: IS1981187520 Darri fra Kampholti
Mm: IS1979237251 Prinsessa fra Stykkishólmi
Mål: 140 - 137 - 66 - 141 - 27,5 - 17,5
Hovlængde: Ve. forben: 7,5 - Ve. bagben: 7,0
Bygning: 8,0 - 8,0 - 9,0 - 8,0 - 8,0 - 7,0 - 7,5 - 8,0 = 7,93
Rideegenskaber: 8,5 - 8,0 - 8,5 - 8,0 - 8,5 - 8,0 - 8,0 =
8,30
Total karakter:
8,15
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

Randalín fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenRandalín fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenRandalín fra Søtofte redet af Rasmus Møller Jensen

Randalín fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenRandalín fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenRandalín fra Søtofte redet af Rasmus Møller Jensen


Drift fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenDK2000206601 Drift fra Søtofte
Farve: 3700 Brun/mørk uden aftegn 
Avler: Laila Olsen
Heste ejer: Asser Olsen, Laila Olsen
F: DK1996107638 Hylur fra Søtofte
Ff: IS1986186019 Förull fra Sandhólaferju
Fm: IS1981286104 Dögg fra Kirkjubæ
M: DK1988250036 Kolfinna fra Søtofte
Mf: IS1980187340 Stígur fra Kjartansstöðum
Mm: IS1979235400 Hrefna fra Skipanesi
Mål: 141 - 139 - 63 - 149 - 28,0 - 18,0
Hovlængde: Ve. forben: 8,0 - Ve. bagben: 7,4
Bygning: 7,5 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 7,5 - 7,0 - 8,0 - 6,5 = 7,76
Rideegenskaber: 8,0 - 7,5 - 5,5 - 8,5 - 8,5 - 8,0 - 7,0 =
7,68
Total karakter:
7,71
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 8,5     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

Drift fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenDrift fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenDrift fra Søtofte redet af Rasmus Møller Jensen

Drift fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenDrift fra Søtofte redet af Rasmus Møller JensenDrift fra Søtofte redet af Rasmus Møller Jensen

 

Drift fra Søtofte

 

 

 

 

Drift fra Søtofte netop hjemkommet fra kåringen i Tyskland. Carina & Lars Hansen, der ligeledes ejer ovennævnte Randalín fra Søtofte, købte i efteråret 2007 en halvpart i Drift.


16.12.2007:
Lettir fra Søtofte Danmarksmester i 150 m. pasløb
2007 bød også på en Danmarksmester, idet 15 år gamle Lettir fra Søtofte redet af Jon Stenild blev Danmarksmester i 150 m. pasløb ved DM i juli i tiden 15,51 sek. Se billede af Lettir og Jon på dette link (scroll ca. 1/3 ned på siden til nyheder fra Juli).


16.12.2007:
Leiknir's kåring ved VM uændret efter grupperidningen.
Der var desværre ikke flere points i posen til Leiknir og Rasmus ved grupperidningen ved kåringen til VM, men det lever vi nok videre med efter den flotte kåring.  


07.08.2007:
Leiknir kåret med 8,57 for rideegenskaber ved VM
Leiknir og Rasmus havde en god fremvisning ved VM-kåringen i dag. Med uændret bygning på 8,03 og hele 8,57 for rideegenskaber endte Leiknir på en totalbedømmelse på 8,35 og han ligger lige nu på en 3. plads i gruppen af 7 år og ældre hingste.

Leiknir måtte ved juni kåringen på Hedeland i juni afgive sin "rekord" fra 2005 som den bedst kårede danskfødte 5-års hingst nogensinde til Kyndill fra Tjenergården, men er nu indehaver af titlen som den højest kårede danskfødte hest nogensinde for rideegenskaber. Med en totalbedømmelse på 8,35 er Leiknir lige nu næstbedst kårede danskfødte hingst nogensinde. Førstepladsen indehaves af en anden Søtofte hest, idet Feykir fra Søtofte´s kåring fra 1993 på 8,38 stadig er den højeste opnået af en danskfødt hingst, men Leiknir har jo en gruppefremvisning tilgode på fredag til at forsøge at slå den rekord.

Leiknirs foreløbige kåring er her:

World Championships 2007 - Oirschot

Kåringsdato: 06.08.2007 - Kåringsnr.: 02

DK-2000.1.04-369 Leiknir frá Søtofte

Rytter: Rasmus Møller Jensen
 

I alt: 8,35

Bygning: 8,03

Hoved: 7,5
   Vågent udtryk   Konkav næseryg  

HalsMankekamSkuldre: 8,5
   Velrejst   Smidig  

RygKryds: 8,5
   Smidig ryg   Velformet kryds  

Proportioner: 8,5
   Velproportioneret  

Benkvalitet: 7,5
   Tørre sener   Spinkle sener  

Benbevægelse: 7,0
   Kom. bagben: Indtået  
   Kom. forben: Udtået  

Hove: 7,5
   Ujævn hovvæg  

Hårpragt: 9,0

 

Rideegenskaber: 8,57

Tölt: 8,5
   God fart   Høj aktion  

Trav: 8,5
   Store bevægelser   Høj aktion  

Pas: 8,5
   God fart   Store bevægelser  

Galop: 8,0
   God fart   Høj aktion  

Vilje og sind: 9,0
   Ivrig, entusiastisk   Samarbejdsvillig  

Form u. rytter: 8,5
   Store bevægelser  

Skridt: 8,5
   Taktren   Rummelige, lange skridt  

Langsom tölt: 8,5

Arbejdsgalop: 8,0


22.07.2007:
Side om Darri's afkomskåring på Hedeland 17. juni 2007
Så er der endelig en side om Darri's afkomskåring på Hedeland klar. Hvis nogen skulle være i tvivl, så er Darri 26 år gammel på disse ridebilleder. Klik her!


22.07.2007:
Sævar fra Tornbjerg og Efridís fra Søtofte
Her på det seneste har vi solgt et par meget kønne og fintbyggede plage, som vi for en gangs skyld fik fotograferet ordentligt lige inden de forlod os. Begge er ud af Vá frá Nýjabæ på mors side. Begge heste er dog solgt i lokalområdet, idet Efridís blot er flyttet ned for enden af Søtoftevej til Sofia Madsen på Søtoftegård og Sævar er flyttet til Merete Neerup i Vielsted.
 

DK2006107791 Sævar  frá Tornbjerg
F.:  DK2000104369 Leiknir  fra Søtofte
Ff.:  IS1981187520 
Darri  1021 frá Kampholti
Fm.:  DK1996206484 
Esja  fra Søtofte
M.:  DK2002204687 
Sædís  fra Tornbjerg
Mf.:  IS1993176460 
Óðinn  frá Reyðarfirði
Mm.:  IS1983235001 
Vá  frá Nýjabæ

DK2004206131 Efridis  frá Søtofte
F.:  DK1996107638 
Hylur  fra Søtofte
Ff.:  IS1986186019 
Förull  frá Sandhólaferju
Fm.:  IS1981286104 
Dögg  6180 frá Kirkjubæ
M.:  IS1983235001 
Vá  frá Nýjabæ
Mf.:  IS1973157005 
Gustur  923 frá Sauðárkróki
Mm.:  IS1974235516 Aldís  4616 frá Nýjabæ


Sævar fra TornbjergSævar fra TornbjergSævar fra TornbjergSævar fra Tornbjerg
 

Efridís fra Søtofte

Efridís fra SøtofteEfridís fra Søtofte


12.07.2007:
Føltid!!!!
I år er der hidtil født 4 føl på Stutteri Tornbjerg og 3 på Stutteri Søtofte. En del af disse føl vil være til salg, så kontakt os hvis det har interesse.

Årgangen består hidtil af følgende føl:
 

Samuél fra Tornbjerg, sort hingsteføl efter Rebekka fra Tornbjerg og Gustur frá Grund


Hilda fra Tornbjerg, sort hoppeføl efter Krafla fra Tornbjerg og Gustur frá Grund


Stormur fra Tornbjerg, rødt hingsteføl med blis efter Maístjarna fra Tornbjerg og Gustur frá Grund. Stormur er sammen med sin mor Maístjarna solgt til New Zealand


Óskar fra Tornbjerg, brunt hingsteføl efter Rakel fra Tornbjerg og Leiknir fra Søtofte 


Rødt hingsteføl med stjerne efter Lyfting fra Søtofte og Gustur frá Grund


Rødt hingsteføl med stjerne efter Mist fra Søtofte og Kolviður frá Skeiðháholti

Rødt hoppeføl efter Vordís fra Søtofte og Leiknir fra Søtofte (Fotografen er på vej.....)


12.07.2007:
Maístjarna fra Tornbjerg solgt til New Zealand.
I marts solgte vi vores 4 år gamle hoppeplag Maístjarna fra Tornbjerg til Kenneth Husted og Snejina Michailova, der er ved at starte et islænderstutteri op på New Zealand. Kenneth er en meget gammel bekendt, idet han underviste i ridning i Søtofte tilbage i 1979-1980, dengang ud fra en basis i storhesteridning.

Bortset fra, at vi er stødt på hinanden en enkelt gang i 80'erne, har vi ikke været i kontakt indtil Kenneth sendte os en e-mail i November 2006 efter at have fundet vores hjemmeside på internettet. Kenneth og hans familie emigrerede til New Zealand for nogle år siden og er nu i fuld gang med at etablere et islænderstutterie i New Zealand, hvor de har en stærk tro på at islænderen har et stort potentiale. Udover Maístjarna har Kenneth og Snejina ligeledes købt to hopper på Stutteri Ahl.

I juni fik Maístjarna et flot hingsteføl med Gustur frá Grund, som skal følge med sin mor på den lange tur til New Zealand.


Freydís fra Søtofte efter Leiknir og Vordís fra SøtoftePiltur fra Søtofte efter Gustur fra Grund og Esja fra Søtofte12.07.2007:
Unghingsteside og Søtofte's unghoppeside opdateret.
Link til Unghingsteside
Link til Søtofte´s unghoppeside
 


Glitnir fra Søtofte efter Leiknir og Salka fra Søtofte, februar 200721.02.2007:
Unghingstesiden opdateret med friske billeder af Glitnir og Piltur fra Søtofte. Klik her!


28.01.2007:
Hingstesiderne er opdateret med bedækningsperioder i 2007.
Dette gælder hingstene Leiknir fra Søtofte, Óðinn frá Reyðarfirði og Darri 1021 frá Kampholti

 


Valdís fotograferet i 2006 i en alder af 13 år. Foto: Astrid Junker Andersen.28.01.2007:
Valdís fra Søtofte´s side opdateret.
Af forskellige kanaler har vi gennem 2006 fået fat i billeder af rigtig mange af afkommene efter Valdís fra Søtofte. De er nu samlet på hendes hjemmeside, som kan ses ved at klikke her!


23.12.2006:
Billeder fra USA af nu 17 år gamle Óðinn fra Søtofte.
Vi har netop modtaget disse billeder fra Nancy Schmaltz, der bor i Californien og tilbage i 1989 købte hingsteføllet Óðinn fra Søtofte efter Darri 1021 frá Kampholti og Prinsessa 5942 frá Stykkishólmi. Óðinn kom til USA som 1-åring i 1990 og er stadig hingst.

 

 


 

10.12.2006:
Side med billeder af redne Óðinn afkom opdateret.
Vi har nu opdateret siden med billeder af redne afkom efter Óðinn frá Reyðarfirði med flere billeder. Klik her for at se siden!. Her er et par eksempler:

4-årige Sörli fra Søtofte redet af Line van Hauen.4-årige Eldjárn fra Tornbjerg redet af Jette Gram.Nu 7-årige Gunnhildur frá Kollaleiru. Rytter: Leó Geir Arnarson7-årige Erro frá Reyðarfirði. Rytter: Gunnar Kjartansson
 

19.11.2006:
Siden sidst har Stutteri Søtofte solgt en halvpart i den spændende unghingst fra 2005 Hraunar fra Søtofte efter Garri frá Reykjavík og Lyfting fra Søtofte. Køberen er Michael Lennartz, Knebel, der ligeledes ejer 25% af leiknir fra Søtofte. Vi har desværre ikke nogle friske billeder af Hraunar, men her er et ef ham som føl. Læs mere om Hraunar på siden om "Unghingste på vej...".

Da vi p.t. har rigtigt mange unghingste på vej, vil vi givetvis være interesserede i at sælge halvparter i flere af de andre unghingste, der står listet på denne side. De fleste af disse unghingste vil efter de nuværende regler være garanteret 4 bedækninger som både 3- og 4-åringer.


Sævar fra Tornbjerg
30.09.2006:
Så er det tid til at gøre status over vores avl i 2006 - både hvad angår hvilke føl, der er født i 2006 og hvilke hopper, der er ifolet i 2006!

I 2006 er der født følgende føl på vores stutterier:

Stutteri Tornbjerg:
Mímir fra Tornbjerg, rødt hingsteføl med lille stjerne efter Krafla fra Tornbjerg og Leiknir fra Søtofte
Sævar fra Tornbjerg, mørkebrunt hingsteføl efter
Sædís fra Tornbjerg og Leiknir fra Søtofte

25-årige Dögg 6180 frá Kirkjubæ var desværre ikke ifolet, hvilket man alderen taget i betragtning vel ikke kan tillade sig at forvente længere. Den 4-årige Rakel fra Tornbjerg var heller ikke ifol, men er til gengæld konstateret ifol med Leiknir fra Søtofte her i 2006, så hun skal have sit første føl i 2007.

Stutteri Søtofte:
Tróstan fra SøtoftePiltur fra Søtofte, mørkebrunt hingsteføl efter
Esja fra Søtofte og Gustur frá Grund
Tróstan fra Søtofte, sort hingsteføl efter
Lyfting fra Søtofte og Gustur frá Grund
Freydís fra Søtofte, rødt hoppeføl efter
Vordís fra Søtofte og Leiknir fra Søtofte
Glitnir fra Søtofte, mørkebrunt hingsteføl efter
Salka fra Søtofte og Leiknir fra Søtofte
Vitra fra Søtofte, rødt hoppeføl efter Tíbrá frá Álftárósi og
Óðinn fra Reyðarfirði

27 år gamle Prinsessa 5942 frá Stykkishólmi fik for andet år i træk ikke føl i 2006, så vi må jo nok modstræbende erkende, at selvom hun stadig er kernesund, så er avlskarrieren efter 17 føl nok slut for Prinsessa's vedkommende. Hun var endnu ikke ifolet ved en scanning i starten af august 2006, men får lov at blive gående med sin gamle ven Darri her ud på efteråret og så må vi jo se om det lykkes.

23-årige Vá frá Nýjabæ var desværre også tom i 2006, men hun er nu konstateret drægtig ved Darri, så hun venter sit 14. føl i 2007.

Følgende hopper er ifolet i 2006:

Stutteri Tornbjerg:
Krafla fra Tornbjerg er ifolet med Gustur frá Grund
Rebekka fra Tornbjerg er ifolet med Gustur frá Grund
Maístjarna fra Tornbjerg er ifolet med Gustur frá Grund 
Rakel fra Tornbjerg er ifolet med Leiknir fra Søtofte 

Stutteri Søtofte:
Lyfting fra Søtofte er ifolet med Gustur frá Grund
Esja fra Søtofte er ifolet med Darri frá Kampholti
Mist fra Søtofte er ifolet med Kolviður frá Skeiðháholti
Vá frá Nýjabæ er ifolet med Darri frá Kampholti
Vordís fra Søtofte er ifolet med Leiknir fra Søtofte
Hrafndís fra Søtofte (3-års efter og Sprettur) er ifolet med Leiknir fra Søtofte
Brana fra Søtofte er ifolet med
Leiknir fra Søtofte

 


16.09.2006:
Fannar-datter med 7,95 for rid.
Æsa fra Gl.Ladegård efter vores tidligere hingst Fannar fra Søtofte (efter Prinsessa 5942 frá Stykkishólmi) blev kåret med 7,95 for rideegenskaber ved forrige weekends kåring på Hedeland. Her er hendes kåring og nogle billeder fra kåringen.

DK1998202578 Æsa fra Gl. Ladegård 2
Farve: Mørkebrun    
Avler: Mette K. Møller
Heste ejer: Mette Sanderhoff
F: DK1990101454 Fannar fra Søtofte
Ff: IS1981184601 Kvistur fra Gerðum
Fm: IS1979237251 Prinsessa fra Stykkishólmi
M: DK1988200139 Væna-Skjóna fra Gl. Ladegård 2
Mf: IS1974158601 Freyr fra Flugumýri
Mm: DK1977200080 Jarpskjóna fra Granly 2
Mål: 139 - 132 - 138 - 67 - 145 - 37 - 46 - 43 - 6,1 - 27,5 - 16,5
Hovlængde: Ve. forben: 9,4 - Ve. bagben: 7,2
Bygning: 6,5 - 8,0 - 7,0 - 8,0 - 7,0 - 7,5 - 6,5 - 7,5 = 7,38
Rideegenskaber: 7,5 - 8,0 - 8,0 - 7,5 - 8,5 - 8,0 - 8,5 = 7,95
Total karakter: 7,73
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Agnar Snorri Stefansson


 

16.09.2006:
Tyra fra Søtofte efter Prinsessa
Fra Dorthe Hauerslev Christensen har vi har modtaget disse fine billeder af nu tre år gamle Tyra fra Søtofte, som formentlig er det sidste hoppeføl efter Prinsessa 5942 frá Stykkishólmi. Tyra´s far er Darri-sønnen Sprettur fra Faksemosevej. 

16.09.2006:
Gustur-datteren Elva fra Beder
Fra Kirstine Agersnap har vi modtaget disse fine billeder af Elva fra Beder efter Gustur frá Grund og hendes 1. præmie hoppe Friða frá Vorsabæ.


 

02.09.2006:
Smukke Krafla
Nanna og hendes kusine Emilie fik sidste weekend til opgave at tage nogle billeder af vores sidste ankomne føl Sævar, dernæst gerne også nogle af de andre heste i hoppeflokken. Det kom der blandt andet disse fotos af vores 1. præmie avlshoppe Krafla fra Tornbjerg ud af.

Læs om Krafla her!

Læs om Krafla´s føl fra 2006 Mímir fra Tornbjerg, som er til salg, her!


Krafla i slutningen af august 2006.Krafla i slutningen af august 2006.

 

26.08.2006:
Húmfaxi frá Skeiðháholti solgt til Danmark
Vi har medvirket til at endnu en spændende hingst er kommet til Danmark, idet 5-gænger hingsten Húmfaxi frá Skeiðháholti er solgt til Anja Fabrin, Jyderup på Vestsjælland. Húmfaxi har som 5-gænger flotte 9,0 for tölt og en totalkarakter for rideegenskaber på 8,65 som 6-åring. Han er lillebror til Kolviður frá Skeiðháholti, som kom til Danmark i juni, idet begge er efter superavlshoppen Brúða frá Gullberastöðum. Brúða har avlet tre højt kårede hingste og hele fire af hendes afkom har 9,0 for tölt. Nedenfor er Húmfaxi´s afstamning og kåring fra maj 2006. Hans kåringskommentarer for rideegenskaber er virkelig flotte, så de måtte også lige med.

IS2000187900 Húmfaxi frá Skeiðháholti
Farve: 2500 Sort uden aftegn 
Avler: Guðrún Helga Þórisdóttir, Jón Vilmundarson
Heste ejer: Guðrún Helga Þórisdóttir, Jón Vilmundarson
F: IS1993188802 Númi fra Þóroddsstöðum
Ff: IS1988176100 Svartur fra Unalæk
Fm: IS1978288840 Glíma fra Laugarvatni
M: IS1986235707 Brúða fra Gullberastöðum
Mf: IS1983135002 Snarfari fra Gullberastöðum
Mm: IS1975235707 Urður fra Gullberastöðum
Mål: 141 - 131 - 137 - 65 - 138 - 40 - 47 - 43 - 6,3 - 30,0 - 18,0
Hovlængde: Ve. forben: 9,0 - Ve. bagben: 8,6
Bygning: 7,5 - 8,0 - 8,0 - 8,0 - 7,0 - 7,5 - 9,0 - 7,5 = 7,91
Rideegenskaber: 9,0 - 8,5 - 8,0 - 8,5 - 9,0 - 8,5 - 8,5 = 8,65
Total karakter: 8,36
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 8,5     
Rytter: Daníel Jónsson

Kåringskommentarer:

Tölt: 9,0

God fart   Taktren   Store bevægelser   Smidig

Trav: 8,5

Sikker   Store bevægelser

Pas: 8,0

Store bevægelser

Galop: 8,5

Godt stræk

Vilje og sind: 9,0

Ivrig, entusiastisk   Samarbejdsvillig

Form u. rytter: 8,5

God hovedholdning   Store bevægelser   God haleføring

Skridt: 8,5

Rummelige, lange skridt  

Langsom tölt: 8,0

 

Arbejdsgalop: 8,5

 

 

 

16.08.2006:
Webafstemning: Gustur fra Grund mest savnede hingst i Island
Hjemmesiden www.847.is har netop offentliggjort resultatet af deres webafstamning med spørgsmålet: Hvilken af disse hingste er det er mest ærgeligt har forladt Island?

Vinderen med 37% af stemmerne er Gustur frá Grund, som vi har haft på besøg her på Stutteri Tornbjerg de sidste to somre og som vi venter tre føl efter i 2007. Link til historien på www.847.is er her!

Resultater er her:

Placering

Hingst

Antal stemmer

Procentvis fordeling af stemmer

1

Gustur frá Grund

256

37%

2

Mökkur frá Varmalæk

150

22%

3

Ingen skade gjort. De kan alle forlade landet

113

17%

4

Spuni frá Miðsitju

106

15%

5

Númi frá Þóroddsstöðum

43

6%

6

Svalur frá Glæsibæ

16

2%

 

Samlet antal stemmer

684

 

 

Hingsteføllet her 14 timer gammelt.15.08.2006:
Årets sidste føl!
Årets sidste føl stod lidt overraskende på marken her til morgen - et fint brunt hingsteføl. Moderen Sædís fra Tornbjerg er førstegangsfødende og har kun lagt yver de sidste par dage og da jeg checkede hende i går aftes var der ganske vist sket en stor ændring bare i forhold til om morgenen, men at det var så tæt på havde jeg ikke ventet. Og sikke dog en våd verden at komme ud i, men han har det fint og varmt og har en pænt kraftig pels straks fra fødslen.

Man skal selvfølgelig altid være glad, når man får et pænt og velskabt føl, meen... jeg havde godt nok gået og drømt lidt om et hoppeføl. Det er således tredje år i træk vi kun får hingsteføl, og den samlede statistik for stutteriet viser, at ud af 23 føl ialt har 8 været hoppeføl og 15 hingsteføl. Så der må efterhånden snart være en hel stribe hoppeføl på vej for at rette op på denne helt skæve statistik.

Føllets afstamning er:

F:        DK2000104369 Leiknir from Søtofte
FF.:     IS1981187520 Darri  1021 from Kampholti
Hingsteføllet her 14 timer gammelt.FFF:   
IS1968157460 Hrafn  802 from Holtsmúla
FFM:  IS1974287515 Krafla  6083 from Kampholti
FM.:    
DK1996206484 Esja  from Søtofte
FMF:   
DK1990101454 Fannar  from Søtofte
FMM: 
DK1991200722 Svala  from Søtofte

M:        DK2002204687 Sædís from Tornbjerg
MF:     
IS1993176460 Óðinn  from Reyðarfirði
MFF:    IS1989176289 Kjarkur  from Egilsstaðabæ
MFM:   IS1983236012 Zola  from Króki
MM:    
IS1983235001 Vá  from Nýjabæ
MMF:  
IS1973157005 Gustur  923 from Sauðárkróki
MMM:  IS1974235516 Aldís  4616 from Nýjabæ

 


Dögg fotograferet i slutningen af maj 2006.12.07.2006:

Dögg 6180 frá Kirkjubæ død
Den for os hesteejere så svære beslutning er nu blevet taget og vores gamle avlshoppe Dögg 6180 frá Kirkjubæ er i dag blevet aflivet. Hun blev 25 år og jeg har kendt hende siden hun kom til Danmark 4½ år gammel i januar 1986, hvor jeg var med til at hente hende i lufthavnen, sammen med hendes daværende ejere Leni & Jørgen Glyb i Værløse. I lufthavnen var hun pudsigt nok lige ved at blive forvekslet med en anden hoppe, der også var rød med blis, idet dennes ejer havde købt sin hoppe på den gård, hvor han havde arbejdet på Island og dermed kendte sin hest særdeles godt. Derfor udpegede han med stor sikkerhed Dögg som sin hoppe og vi stod så i en halv times tid ved en anden hoppe som da også så meget pæn ud, meeen jeg var godt nok lidt skuffet. Jeg kom pludselig i tanke om, at alle heste på Kirkjubæ var frysemærket på halsen (takket være Kirkjubæ-filmen), og det afgjorde hvilken, der var Dögg.

Efter en uheldig og meget kompliceret fødsel i 1987 hvor føllet lå forkert og døde, holdt hun et års pause fra avlen i 1988, hvor jeg i foråret lånte hende med henblik på konkurrencer. Selve konkurrencedelen af dette projekt blev ikke nogen overvældende succes, hvilket man kan læse om på Dögg's egen hjemmeside, men jeg blev bare fuldstændig vild med denne supervillige lille hoppe, der havde et helt utroligt antrit i både tölt og trav. Mine ture på Dögg i skoven i 1988 glemmer jeg aldrig. De var helt fantastiske og gav en helt berusende fornemmelse, som jeg aldrig har prøvet i samme grad på nogen anden hest.

Da Leni & Jørgen Glyb begyndte at drosle med på hestefronten overtog vi Dögg i 1997 og har i alt fået 4 afkom efter hende, hvoraf de to sidste er unghopper på 3 og 4 år, som stadig er her på stutteriet.

De sidste billeder af Dögg, der blev taget for en måneds tid siden, da Magnus´ skoleklasse var på besøg og bl.a. skulle tegne en hest. For nogle af pigerne gik det meste af tiden dog med at klø Dögg på halsen, så hun blev helt salig af nydelse.De sidste billeder af Dögg, der blev taget for en måneds tid siden, da Magnus´ skoleklasse var på besøg og bl.a. skulle tegne en hest.

Rolf Olsen

12.07.2006:
Geisli fra Sælukoti vandt A-flokk på Landsmót i suveræn stil
Gustur afkom klarede sig atter flot på årets Landsmót. Geisli frá Sælukoti redet af Steingrímur Sigurðsson genvandt sin titel som Islands bedste gæðingur ved at vinde A-flokk i suveræn stil med et finalegennemsnit på 9,17. Han lå dermed foran vinderne af avlsklasserne for henholdsvis 5- og 6 årige hingste fra sidste Landsmót Þóroddur frá Þóroddsstöðum med 9,04 og Kraftur frá Bringu med 8,92. Det er første gang siden vallakken Blær frá Langholtskóti vandt A-flokk i 1966 og 1970 at en hest har vundet et Landsmót to gange i træk.

Ved sidste Landsmót blev en anden Gustur-søn Kolskeggur frá Oddhóli nr. 4 i A-flokk. Kolskeggur lå med en 6. plads også til en finaleplads efter udtagelsen denne gang, men blev desværre halt i mellemrunden, så han nåede ikke finalen.

Et tredje Gustur-afkom vallakken Sleipnir frá Gunnarsholti deltog i B-flokk finalen, hvor han blev nr. 7 med et finalegennemsnit på 8,54.

Et fjerde afkom efter Gustur hingsten Óttar frá Hvítárholti deltog ligeledes i B-flokk og kom på en 31. plads med et gennemsnit på 8,39 lige akkurat udenfor den placering, der gav adgang til mellemrunden. Efterfølgende har flere dog på chatsiden www.847.is tilkendegivet, at det var en skandale at Óttar ikke lå til en A-finale og en bekræftelse af, at mindre kendte ryttere har svært ved at trænge igennem hos dommerne. Link til debat på www.847.is vedr. Ottars placering i B-flokk ved Landsmót 2006.

Gustur frá Grund er netop nu igang med sin sidste uge her i Danmark og returnerer til Wiesenhof i næste weekend
 

29.06.2006:
Gustur frá Grund sønnen Geisli fra Sælukoti fører A-flokk ved Landsmót 2006
Geisli frá Sælukoti, der ligeldes vandt A-flokk ved Landsmót 2004, fører A-flokk efter udtagelsen ved Landsmót 2006 med en gennemsnitskarakter på 8,94. Han har dermed en god chance for at gentage sejren fra 2004.

Link til aktuelt billede af Geisli, samt stillingen efter udtagelsen i A-flokk

29.06.2006:
Darri barnebarn 5. bedste hoppe i 7 år og ældre gruppen ved Landsmót 2006
Mirra frá Þúfu, der har Darri frá Kampholti som morfar deltog i sit 3. Landsmót nu og fik en flot 5. plads i gruppen for 7 år og ældre hopper. Hendes kåring er her:l

IS1998284553 Mirra fra Þúfu
Farve: 2500 Sort uden aftegn 
Avler: Indriði Theodór Ólafsson
Heste ejer: Heinrich Quick
F: IS1986186055 Orri fra Þúfu
Ff: IS1982151001 Otur fra Sauðárkróki
Fm: IS1983284555 Dama fra Þúfu
M: IS1985284554 Iða fra Þúfu
Mf: IS1981187520 Darri fra Kampholti
Mm: IS1982284551 Rák fra Þúfu
Mål: 138 - 137 - 64 - 149 - 28,5 - 18,5
Hovlængde: Ve. forben: 9,2 - Ve. bagben: 8,5
Bygning: 8,5 - 8,5 - 8,0 - 8,0 - 8,5 - 7,5 - 8,0 - 7,5 = 8,18
Rideegenskaber: 9,0 - 8,5 - 6,0 - 8,5 - 9,0 - 9,0 - 8,0 = 8,43
Total karakter: 8,33
Arbejdstempo Tölt: 8,5      Arbejds galop: 5,0     
Rytter: Þorvaldur Árni Þorvaldsson

Tíbrá fotograferet på Island vinteren 2004 før hun kom til Danmark.29.06.2006:
Årets sidste føl i Søtofte: et hoppeføl
For nogle dage siden kom årets sidste føl i Søtofte - et dejligt hoppe føl efter Óðinn frá Reyðarfirði og hoppen Tíbrá frá Álftárósi, som blev importeret fra Island i 2004. Tíbrá er efter hingsten Eiðfaxi 958 frá Stykkishólmi, der har 1. præmie for afkom og 1. præmie hoppen Svarta-Þoka fra Borgarnesi. Om føllet er vindótt eller rødt er vi stadig lidt i tvivl om.

19.06.2006:
Mist fra Søtofte fløjhoppe på Hedeland og kåret med 8,07
Mist fra Søtofte redet af Rasmus Møller Jensen hævede sin paskarakter til 8,0 og sin vilje/sind karakter til 8,5 ved søndagens gruppefremvisning og endte således med rideegenskaber på 8,12 og en total på 8,07. Hun blev således fløjhoppe i gruppen af 7 år og ældre hopper og var samtidig kåringens højest bedømte hoppe. De to øvrige hopper fra Søtofte Drift og Aradís havde ikke helt samme medvind hos dommerne, men begge fik dog vist, at de er talentfulde og har god tölt. Resultater og billeder:
 

DK1998207422 Mist fra Søtofte
Farve: 1520 Rød med stjerne 
Avler: Asser Olsen, Laila Olsen
Heste ejer: Asser Olsen, Laila Olsen
F: IS1981187520 Darri fra Kampholti
Ff: IS1968157460 Hrafn fra Holtsmúla
Fm: IS1974287515 Krafla fra Kampholti
M: DK1988250036 Kolfinna fra Søtofte
Mf: IS1980187340 Stígur fra Kjartansstöðum
Mm: IS1979235400 Hrefna fra Skipanesi
Mål: 141 - 131 - 140 - 65 - 149 - 35 - 48 - 44 - 6,3 - 28,5 - 18,5
Hovlængde: Ve. forben: 8,7 - Ve. bagben: 8,2
Bygning: 8,5 - 8,0 - 8,0 - 8,5 - 8,0 - 7,5 - 7,5 - 7,5 = 8,00
Rideegenskaber: 8,0 - 8,0 - 8,0 - 8,5 - 8,5 - 8,0 - 7,0 = 8,12
Total karakter: 8,07
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 8,0     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

DK2000206601 Drift fra Søtofte
Farve:    
Avler: Laila Olsen
Heste ejer: Asser Olsen, Laila Olsen
F: DK1996107638 Hylur fra Søtofte
Ff: IS1986186019 Förull fra Sandhólaferju
Fm: IS1981286104 Dögg fra Kirkjubæ
M: DK1988250036 Kolfinna fra Søtofte
Mf: IS1980187340 Stígur fra Kjartansstöðum
Mm: IS1979235400 Hrefna fra Skipanesi
Mål: 138 - 129 - 137 - 64 - 147 - 36 - 50 - 45 - 6,2 - 28,5 - 17,0
Hovlængde: Ve. forben: 7,9 - Ve. bagben: 8,0
Bygning: 7,5 - 8,0 - 7,5 - 8,0 - 7,5 - 7,0 - 7,5 - 6,5 = 7,64
Rideegenskaber: 8,0 - 7,5 - 5,0 - 8,0 - 8,0 - 7,5 - 7,0 = 7,38
Total karakter: 7,49
Arbejdstempo Tölt: 7,5      Arbejds galop: 8,0     
Rytter: Jette Saltoft Gram

DK2001204849 Aradís fra Søtofte
Farve:    
Avler: Laila Olsen
Heste ejer: Asser Olsen, Laila Olsen
F: IS1993176460 Óðinn fra Reyðarfirði
Ff: IS1989176289 Kjarkur fra Egilsstaðabæ
Fm: IS1983236012 Zola fra Króki
M: DK1993207653 Valdís fra Søtofte
Mf: IS1979158390 Viðar fra Viðvík
Mm: IS1983235001 Vá fra Nýjabæ
Mål: 140 - 131 - 137 - 65 - 145 - 37 - 49 - 43 - 6,0 - 29,0 - 17,5
Hovlængde: Ve. forben: 8,1 - Ve. bagben: 7,6
Bygning: 7,5 - 7,5 - 7,5 - 8,0 - 7,0 - 8,0 - 8,5 - 7,0 = 7,69
Rideegenskaber: 8,0 - 7,0 - 6,5 - 7,5 - 8,0 - 7,5 - 8,0 = 7,53
Total karakter: 7,59
Arbejdstempo Tölt: 7,5      Arbejds galop: 7,0     
Rytter: Jette Saltoft Gram

19.06.2006:
Darri har nu kvalificeret sig til ærespræmie for afkom
Efter Mist fra Søtofte's kåring på Hedeland denne weekend har vores gamle avlshingst Darri frá Kampholti kvalificeret sig til at blive afkomskåret med ærespræmie, idet hans gennemsnit for de 12 bedste afkom nu opfylder kravet om et gennemsnit på 8,10. Gennemsnittet for bygning fo disse 12 afkom er 7,96 og for rideegenskaber 8,20.

Fra Darri´s afkomskåring i 1995.

 

19.06.2006:
Den 5-årige Óðinn-datter Litla-Mugga fra Sejerø kåret med 8,00 for rideegenskaber
Kåringen på Hedeland gav en god kåringsdebut for Óðinn´s første danskfødte afkom. Den kun 5-årige Litla-Mugga fra Sejerø ejet og avlet af Jan Kretzschmer og redet af Jóhann Skúlason, blev fløjhoppe i 5-års klassen og viste en god vilje og en imponerende sikker og kraftfuld pas, egenskaber hun fik 8,5 for. Her er hendes kåring:

DK2001204412 Litla-Mugga fra Sejerø
Farve:    
Avler: Jan Kretzschmer
Heste ejer: Jan Kretzschmer
F: IS1993176460 Óðinn fra Reyðarfirði
Ff: IS1989176289 Kjarkur fra Egilsstaðabæ
Fm: IS1983236012 Zola fra Króki
M: DK1980200162 Mugga fra Kalsbøl
Mf: IS1970187657 Fjölnir fra Selfossi
Mm: DK1974200043 Gletta fra Bøgeløkke 1
Mål: 139 - 129 - 137 - 69 - 146 - 37 - 49 - 43 - 6,2 - 28,0 - 17,5
Hovlængde: Ve. forben: - Ve. bagben:
Bygning: 7,5 - 7,5 - 8,0 - 7,5 - 7,5 - 6,5 - 8,0 - 8,0 = 7,56
Rideegenskaber: 7,5 - 8,0 - 8,5 - 7,5 - 8,5 - 8,0 - 7,5 = 8,00
Total karakter: 7,83
Arbejdstempo Tölt: 7,5      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Jóhann R. Skúlason

16.06.2006:
Mist fra Søtofte tæt på 1. klasse
Kåringen på Hedeland er nu igang og vores første hest Mist fra Søtofte har været i ilden redet af Rasmus Møller Jensen. Det gik rigtigt godt og hun blev kåret med 8,00-7,94=7,96. Hun mangler således kun at forbedre sig ½ point ved gruppefremvisningen på søndag for at komme i 1. klasse. Så vi er fortrøstningsfulde. Her er hendes foreløbige kåring, samt nogle dugfriske billeder fra fremvisningen i dag.

DK1998207422 Mist fra Søtofte
Farve: 1520 Rød med stjerne 
Avler: Asser Olsen, Laila Olsen
Heste ejer: Asser Olsen, Laila Olsen
F: IS1981187520 Darri fra Kampholti
Ff: IS1968157460 Hrafn fra Holtsmúla
Fm: IS1974287515 Krafla fra Kampholti
M: DK1988250036 Kolfinna fra Søtofte
Mf: IS1980187340 Stígur fra Kjartansstöðum
Mm: IS1979235400 Hrefna fra Skipanesi
Mål: 141 - 131 - 140 - 65 - 149 - 35 - 48 - 44 - 6,3 - 28,5 - 18,5
Hovlængde: Ve. forben: 8,7 - Ve. bagben: 8,2
Bygning: 8,5 - 8,0 - 8,0 - 8,5 - 8,0 - 7,5 - 7,5 - 7,5 = 8,00
Rideegenskaber: 8,0 - 8,0 - 7,5 - 8,5 - 8,0 - 8,0 - 7,0 = 7,94
Total karakter: 7,96
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 8,0     
Rytter: Rasmus Møller Jensen

16.06.2006:
Fint besøg hos Leiknir
Leiknir fra Søtofte, der netop nu vises i show ved kåringen på Hedeland og som p.t. bedækker hos Rasmus Møller Jensen har fornyligt fået fint besøg, i form af vinderen af avlsklassen for 5-års hopper ved VM i Herning 2003 - Kátina fra Schloßberg. Kátina's kåring er anført nedenfor:

DE1998208444 Kátina fra Schloßberg 2
Farve: 3500 Brun uden aftegn
Avler: Eva Dyroy
Heste ejer: Eva Dyroy
F: IS1993188565 Hlynur fra Kjarnholtum I
Ff: IS1989188560 Kolskeggur fra Kjarnholtum I
Fm: IS1977257460 Hrefna fra Holtsmúla
M: IS1989287277 Snúra fra Efra-Seli
Mf: IS1986186349 Logi fra Stóra-Hofi
Mm:
Mål: 143 - 134 - 139 - 63 - 145 - 35 - 48 - 44 - 6,4 - 28,5 - 18,0
Hovlængde: Ve. forben: 8,3 - Ve. bagben: 7,8
Bygning: 7,5 - 8,0 - 8,5 - 9,0 - 7,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 = 8,04
Rideegenskaber: 8,0 - 8,5 - 8,5 - 8,0 - 8,5 - 8,0 - 9,0 = 8,27
Total karakter: 8,18
Arbejdstempo Tölt: 8,0 Arbejds galop: 7,5
Rytter: Guðmundur Björgvinsson

 

16.06.2006:
Gustur føl i Norge - lillebror til Seyla fra Kleiva
Har fået dette fine billede tilsendt fra Norge af et hingsteføl efter Gustur frá Grund og hoppen Gerða frá Syðra-Garðshorni, der kom til bedækning hele vejen fra Norge i 2005. Gerða frá Syðra-Garðshorni er også mor til hoppen Seyla fra Kleiva, der vandt avlsklassen for 5-års hopper ved VM i Sverige i 2005 og ligeledes vandt Istölt i Århus i 2006.

Foto: Ditte Vemming. www.vemming.dk09.06.2006:
Se billeder af Gustur føl
Der er nu for alvor begyndet at komme føl her i Danmark efter Gusturs visit i 2005. Tilbagemeldingerne er begejstrede og taler gennemgående om supervelrejste føl med gode bevægelser. Se nogle af føllene her! 

09.06.2006:
Billeder af det seneste føl i Søtofte
Hermed et par billeder af det seneste føl født i Søtofte - et flot sort hingsteføl efter Gustur frá Grund og Lyfting fra Søtofte.

05.06.2006:
To brune og et sort hingsteføl født i Søtofte
Der er da lidt retfærdighed til her i denne verden.......Efter at have lagt ud med et dejligt hoppeføl er der den seneste 8-9 dage født tre hingsteføl i Søtofte. Først kom et brunt hingsteføl efter Leiknir fra Søtofte og Salka fra Søtofte, og et par dage efter endnu et brunt hingsteføl efter Gustur frá Grund og Esja fra Søtofte, som dermed har fået sit fjerde hingsteføl på stribe og stadig skylder os det første hoppeføl. Natten til i dag kom det sidste hingsteføl -  et sort hingsteføl efter Gustur frá Grund og Lyfting fra Søtofte. Alle tre hingsteføl er velrejste og ser godt ud. Nedenfor er billeder af det første røde hoppeføl født i Søtofte, samt de to brune hingsteføl.

Rødt hoppeføl
F:
Leiknir fra Søtofte
M:
Vorís fra Søtofte

Brunt hingsteføl
F:
Leiknir fra Søtofte
M:
Salka fra Søtofte

Brunt hingsteføl
F:
Gustur frá Grund
M:
Esja fra Søtofte


05.06.2006:

Gustur frá Grund ankommet
Gustur frá Grund er nu ankommet frisk fra et stort hesteshow i Tyskland, hvor han blev vist med 16 afkom, hvilket vakte stor begejstring. Dette har bl.a. medført at der er kommet en hoppe til bedækning her hos os helt fra Tyskland. Hoppen kommer fra det kendte stutteri Kronshof ved Elke og Lothar Schenzel, der bl.a. har avlet VM-hoppen Næpa vom Kronshof, der ved VM 2005 vandt klassen for 7 år og ældre hopper, redet af Elke og Lothar's datter Frauke Schenzel.


05.06.2006:

Flere fotos fra vores stutterisamling ved hingsteshowet på Hedeland d. 6. maj
Med endnu en stribe billeder fra Hedeland taget af Jette Frøkiær, har vi nu oprettet en selvstændig side med billeder. Klik her!

27.05.2006:
Leiknir fra Søtofte vises i show ved kåringen på Hedeland d. 16-18. juni 2006
Vi skylder stadig at vise vores nye spændende unge hingst Leiknir fra Søtofte under rytter her på hjemmebanen på Sjælland. Det rådes der nu bod på, idet Leiknir vises i show ved kåringen på Hedeland 16-18. juni.

27.05.2006:
Så er det atter føl tid!!!
Der er indtil videre født et rødt hoppeføl i Søtofte efter Leiknir og Vordís fra Søtofte, samt et rødt hingsteføl med stjerne på Tornbjerg, ligeledes efter Leiknir og med Krafla fra Tornbjerg som mor. Begge føl er velrejste og elegante og viser gode bevægelser. Fotos af hingsteføllet ses nedenfor.

Krafla fra Tornbjerg med sit røde hingsteføl, kun 12 timer gammelt.  Krafla/Leiknir hingsteføllet stadig kun 12 timer gammelt

Stadig kun 12 timer gammel....  Nu er hingsteføllet en uge gammel

Stadig en uge gammelt....  Stadig en uge gammelt....

Stadig en uge gammelt...

 

27.05.2006:
Gustur frá Grund ankommer d. 29. maj 2006
Gustur frá Grund ankommer fra Tyskland om et par dage og skal være her i 7 uger undtil midten af juli. Benyt denne måske sidste chance for at bruge denne tophingst, der har bevist sin store kvalitet som avlshingst gennem en række topafkom i både Island og Tyskland.


27.05.2006:

Tre hopper fra Søtofte stiller til kåring på Hedeland d. 16-18. juni 2006
Vi stiller med tre hopper på henholdsvis 5, 6 og 8 år til kåring på Hedeland. Disse er:
 

DK1998207422 Mist fra Søtofte
Farve: 1520 Rød med stjerne 
Avler og ejer: Asser Olsen, Laila Olsen
F: IS1981187520 Darri fra Kampholti
Ff: IS1968157460 Hrafn fra Holtsmúla
Fm: IS1974287515 Krafla fra Kampholti
M: DK1988250036 Kolfinna fra Søtofte
Mf: IS1980187340 Stígur fra Kjartansstöðum
Mm: IS1979235400 Hrefna fra Skipanesi
Rytter: Rasmus Møller Jensen

DK2000206601 Drift fra Søtofte
Farve: Sort   
Avler og ejer: Asser Olsen, Laila Olsen
F: DK1996107638 Hylur fra Søtofte
Ff: IS1986186019 Förull fra Sandhólaferju
Fm: IS1981286104 Dögg fra Kirkjubæ
M: DK1988250036 Kolfinna fra Søtofte
Mf: IS1980187340 Stígur fra Kjartansstöðum
Mm: IS1979235400 Hrefna fra Skipanesi
Rytter: Jette Gram

DK2001204849 Aradís fra Søtofte
Farve: Sort   
Avler og ejer: Asser Olsen, Laila Olsen
F: IS1993176460 Óðinn fra Reyðarfirði
Ff: IS1989176289 Kjarkur fra Egilsstaðabæ
Fm: IS1983236012 Zola fra Króki
M: DK1993207653 Valdís fra Søtofte
Mf: IS1979158390 Viðar fra Viðvík
Mm: IS1983235001 Vá fra Nýjabæ
Rytter: Jette Gram

5-årige Aradís fra Søtofte fra Stutteriopvisningen på Hedeland, her redet af Anja Fabrin.


Darri, 25 år ved opvisningen på Hedeland d. 6. maj 2006, redet af Rolf Olsen. Foto: Matilde Bøgh.27.05.2006:

Darri's sædkvalitet i orden
Nu hvor Darri er ved at være en "lidt" ældre herre på 25 år, så har vi fået checket hans sædkvalitet, hvilket vi også gjorde for et par år siden. Checket viste at Darri's sædkvalitet fortsat er helt i orden, ligesom Darri forøvrigt selv er - se blot dette billede af Darri fra opvisningen på Hedeland i staten af maj.


27.05.2006:

Fotos af den 1-årige Leiknir-søn Stjarni fra Drejergården
Leiknir blev brugt som hingst både som 3- og 4-åring og her er et meget vellykket resultat af hans sommer 2004 på Drejergården ved Hvalsø. Fotos er taget af Karen Hertz Larsen.

   

 

27.05.2006:
Leiknir i A-finale i både T.1 og 4.1 ved St.Bededagsstævnet
Leiknir fra Søtofte fik en forrygende debut som konkurrence hest, idet han og Rasmus ved St. Bededagsstævnet i konkurrence med nogle af landets bedste 4-gængere kom i finalen i både T.1 og 4.1. Da Rasmus havde to heste med i T.1 finalen red Leiknir dog kun 4.1 finalen, hvor han blev nr. 5.

 

 

27.05.2006:
16 heste deltog i vores stutterisamling ved hingsteshowet på Hedeland d. 6. maj
Stutteri Søtofte og Stutteri Tornbjerg viste ialt 16 heste i en opvisning ved hingsteshowet på Hedeland d. 6. maj. Af disse 16 heste var 2 heste islandsk fødte importerede hingste, 10 heste avlet på Stutteri Søtofte og 4 heste avlet på Stutteri Tornbjerg. En stor tak til Matilde Bøgh og Marianne Wiil, der har stillet nedenstående billeder til rådighed. De deltagende heste var:

Opvisningens nestor - 25 år gamle Darri frá Kampholti. Foto: Matilde BøghDarri frá Kampholti, hingst, 25 år redet af Rolf Olsen
Dögg fra Søtofte, hoppe 14 år
  redet af Sofia Madsen
Hylur fra Søtofte, hingst, 10 år, redet af Astrid Junker Andersen
Randalin fra Søtofte, hoppe, 7 år, redet af Carina Hansen
Jarl fra Søtofte, vallak, 9 år, redet af Anna Hougaard
Nupur fra Tornbjerg, vallak, 9 år redet af Annie Gram
Tigull fra Tornbjerg, vallak 6 år, redet af Vibeke Wittrup
Ásaþór fra Tornbjerg, vallak, 5 år redet af Mille Kyhl
Óðinn frá Reyðarfirði, hingst 13 år, redet af Dennis Hedebo Johansen
Hrefna fra Søtofte, hoppe 14 år
  redet af Winnie Larsen
Drift fra Søtofte, hoppe, 6 år, redet af Jette Gram
Strákur fra Søtofte vallak, 6 år
  redet af Birgitte Simoni
Ófeigur fra Søtofte, vallak, 9 år
  redet af Kirsten Abitz
Fjalar fra Tornbjerg, vallak 7 år
  redet af Anna-Louise Wilk
Aradis fra Søtofte, hoppe 5 år,
  redet af Anja Fabrin
Björk fra Søtofte, hoppe 6 år,
  redet af Jette Veie Nielsen

Samlet indridning i en sky af støv. Foto: Matilde Bøgh

5-årige Aradís fra Søtofte efter Óðinn frá Reyðarfirði, redet af Anja Fabrin.  Óðinn frá Reyðarfirði redet af Dennis Hedebo Johansen.

Dögg fra Søtofte redet af Sofia Madsen  Strákur fra Søtofte redet af Birgitte Simoni

Nærmest Tígull fra Tornbjerg/Vibeke Wittrup og næste hest er Nupur fra Tornbjerg/Annie Gram  Fuld fart i galop. Forrest Dríft fra Søtofte/Jette Gram derefter Randalín fra Søtofte/Carina Hansen og sidst Hylur fra Søtofte/Astrid Junker Andersen

Darri frá Kampholti - 25 år gammel

 

13.04.2006:
Feykir junior
Stutteri Søtofte's snart 2-årige unghingst Eldjárn fra Søtofte har en slående lighed  med sin far Feykir fra Søtofte. Eldjárn er ydermere lillebror til Leiknir fra Søtofte, idet hans mor er Esja fra Søtofte.

Eldjárn her med sin lillebror Viðar fra Tornbjerg (efter Óðinn og Esja) i baggrunden

 

Óðinn i pas ved opvisning i Herning 2005 redet af Höskuldur Þrainsson.29.03.2006:
Rosende ord om Óðinns afkom
Vi har tidligere her på hjemmesiden fortalt, at vi på det seneste har modtaget mange rosende ord fra ejere og ryttere af afkom efter vores hingst Óðinn frá Reyðarfirði, hvis første årgang født i Danmark er 5 år til sommer. På JORAS annoncemarked er der netop nu 3 vallakker til salg efter Óðinn og de får rigtig pæne ord med på vejen. Nedenfor er links til disse tre annoncer:

http://www.joras.dk/Annoncer/HingstVallak.asp?valg=Detaljer&id=2102

http://www.joras.dk/Annoncer/HingstVallak.asp?valg=Detaljer&id=2222

http://www.joras.dk/Annoncer/HingstVallak.asp?valg=Detaljer&id=2230

Òðinn bedækker på Sjælland, syd for Køge i maj-juni og er kan derefter udstationeres.

Óðinn ved hingsteshowet på Hedeland i maj 2005 redet af Bylgja Gauksdóttir. Foto: Henrik Sieben

 

 

 

 

 

 

 

 

Óðinn ved hingsteshowet på Hedeland i maj 2005 redet af Bylgja Gauksdóttir. Foto: Henrik Sieben

 

Foto: Matilde Bøgh26.03.2006:
Leiknir i B-finale ved Istölt i Århus
Leiknir fik sin stævnedebut ved Istölt i Århus skøjtehal for to uger siden, redet af Guðmundur Björgvinsson, der lånte Leiknir af Rasmus Møller Jensen ved denne lejlighed. I sin debut på is og i skrapt selskab kom Leiknir i en flot B-finale og fik en samlet 8. plads.

Leiknir er tilmeldt 5.1 og T.1 ved St. Bededagsstævnet i Herning, så der vil være flere lejligheder til at se ham i konkurrencer i år.

 

18.02.2006:
Halvpart i Leiknir solgt
Vi kan med glæde byde Rasmus Møller Jensen, Svenstrup og Michael Lennartz, Knebel velkommen i ejerkredsen af Leiknir fra Søtofte. Leiknir står nu hos Rasmus i Svenstrup, og vil bedække hos Rasmus fra primo maj til 30. juni. For bestilling kontakt Rasmus på mobil 21 45 27 85 eller mail rasmus@islandshesteinfo.dk.

Fra 1. juli og resten af bedækningssæsonen 2006 bedækker Leiknir på Stutteri Søtofte, nord for Ringsted. Kontakt Asser på 57 80 16 14 eller mail asser@post12.tele.dk.

Hvis du vil vide mere om Leiknir, så klik her!

18.02.2006:

Óðinn udstationeret hos Henrik Sieben i maj-juni
Óðinn frá Reyðarfirði er udstationeret hos Henrik Sieben, Ågården, syd for Køge. Henrik kan kontaktes på tlf. 56 28 94 99 el. 20 25 93 44 eller mail henrik@sieben.dk.

Her i vinteren 2005/06 har vi fået rigtig mange meget positive tilbagemeldinger på Óðinns første danskfødte afkom nu hvor de er begyndt tilridningen for alvor. Fælles træk i disse tilbagemeldinger er, at afkommene er nemme og positive at arbejde med, samt at de har gode bevægelser og godt adskilte gangarter og nemt ved tölt.

Hvis du vil vide mere om Óðinn og se billeder af afkom m.m. så klik her!


Eldjárn fra Søtofte på 1½ år. Eldjárn er efter Feykir og Esja fra Søtofte og dermed lillebror til Leiknir fra Søtofte.18.02.2006:
Klik her for at se vinterbilleder fra hestefoldene her på Stutteri Tornbjerg. Billerne er taget i slutningen af januar 2006.

 


30.11.2005:
Leiknir årets hingst 2005
Leiknir fra Søtofte fik DI's ærespræmie som årets hingst 2005 ved DI's generalforsamling 2005. Leiknir fik ligeledes vandrepokalen "Langtved-pokalen", som årets højest bedømte danskavlede hingst. Krafla fra Tornbjerg fik vandrepokalen "Glashesten" skænket af Peter Tandrup til årets højest bedømte danskavlede hoppe i klassen af 7 år og ældre hopper.


 

25.08.2005: 29.08.2005:
Det er pudsigt med sådan en hjemmeside......Når der er rigtig gode nyheder, så kan den næsten ikke blive opdateret hurtigt nok. 7-årige Krafla fra Tornbjerg blev som 4-gænger kåret med 1. præmie ved den netop overståede kåring i Billund, hvor hun ligeledes var fløjhoppe i sin aldersklasse. Krafla blev fremstillet af Gunnar Hafdal. Krafla er således den første hest af egen avl her på Stutteri Tornbjerg, der opnår den eftertragtede kåring med 1. præmie. Krafla er det 11. afkom efter sin far Darri 1021 frá Kampholti, kåret med 1. præmie og det 4. afkom efter sin mor Prinsessa 5942 fra Stykkisholmi, kåret med 1. præmie. I den anledning er Prinsessa's hjemmeside også blevet opdateret.

Krafla´s kåring:
 

 Hoved

Hals

Overl.

Prop.

Benkva.

Benbev.

Hove

Hårlag

 Bygning

 7,5

8,5

8,5

8,5

8,0

7,5

7,5

8,5

8,13 

 Tölt

Trav

Pas

Galop

Vilje/sind

Form

Skridt

Ridning

Total

8,5

8,5

5,0

8,0

8,5

8,5

7,5

7,91

8,00


Check Krafla's hjemmeside!
 

Krafla fra Tornbjerg ved forårskåringen i Herning, her redet af Styrmir Snorrason.25.08.2005:
Ved kåringen i Billund, der starter i morgen genfremstilles Krafla fra Tornbjerg.

25.08.2005:
Siden sidst er der født et bleikálott hoppeføl i Søtofte. Føllet er efter den mange gange tyske mester i Tölt Laxness fra Störtal og Valdís fra Søtofte.Foto: Mikkel Simonsen, fritoelt.dk
25.08.2005:
Leiknir´s deltagelse ved VM blev desværre en skuffelse. Leiknir var et godt stykke fra sit bedste i Sverige og fik en samlet 4. plads i 5-års klassen med en kåring på 7,97.


26.07.2005:
I går kom så årets tredje føl i Søtofte, væsentligt senere end forventet. Det blev et sort hingsteføl efter Vá frá Nýjabæ  og Óðinn fra Reyðarfirði. Efter 5 hoppeføl på stribe må Vá ellers siges at have leveret varen de seneste år, men denne gang blev det altså en hingst. Han er vil forøvrigt være til salg med levering ved fravænning.
 

26.07.2005:
Den kun 6 år gamle vallak Erró frá Reyðarfirði efter Óðinn frá Reyðarfirði har haft gode konkurrenceresultater på det seneste. Indenfor den seneste måned har Erró deltaget i to A-flokk gæðingakeppni finaler, redet af Hans Kjerúlf. Det var ved stævnerne i klubben Blær i slutningen af juni, hvor det blev til en 3. plads med et gennemsnit på 8,21 og senest på klubben Freyfaxi´s stævne, hvor det blev til en 4. plads i finalen med et gennemsnit på 8,30. Billedet til højre er taget af Erro ved en tidligere lejlighed i foråret 2005, og han er her redet af sin ejer og avler Gunnar Kjartansson, der ligeledes er avler af Óðinn. Vi håber senere at kunne bringe friske billeder af Erró fra de seneste stævner.


26.07.2005:
Leiknir fra Søtofte og hans rytter Jóhann G. Jóhannesson (Jói) drager nu på fredag afsted til VM i Sverige. Det bliver rigtig spændende at se, hvordan det går. Både ejere og rytter er forhåbningsfulde. 

19.07.2005:
Gustur frá Grund returnerede til Tyskland i går efter et 6 ugers ophold i Danmark, hvor han har betjent i alt 20 hopper. Gustur har været en helt utroligt sød og nem hingst at have på besøg og af de hidtil scannede hopper har samtlige været ifol. Det er muligt, at Gustur kommer tilbage i løbet af et par år.....

 

26.06.2005:
Óðinn-sønnen Kjarkur fra Kattinge fløjhingst.
4-års hingsten Kjarkur fra Kattinge efter
Óðinn frá Reyðarfirði blev fløjhingst i gruppen af 4-års hingste på juni kåringen på Hedeland med en total på 8,00 for bygning.

DK2001104027 Kjarkur fra Kattinge 2
Farve:    
Avler: Michael Boberg
Heste ejer: Michael Boberg
F: IS1993176460 Óðinn fra Reyðarfirði
Ff: IS1989176289 Kjarkur fra Egilsstaðabæ
Fm: IS1983236012 Zola fra Króki
M: IS1992287338 Brynþrúður fra Kjartansstöðum
Mf: IS1980187340 Stígur fra Kjartansstöðum
Mm: IS1980257550 Snörp fra Ytra-Skörðugili
Mål: 135 - 125 - 133 - 60 - 137 - 35 - 45 - 39 - 6,3 - 29,0 - 18,0
Hovlængde: Ve. forben: 7,0 - Ve. bagben: 7,0
Bygning: 8,0 - 8,0 - 8,5 - 8,5 - 7,5 - 7,5 - 8,0 - 7,5 = 8,00

Rytter: Michael Boberg

 Kjarkur fra Kattinge 4 år gammel med sin avler og ejer Michael Boberg.Kjarkur fra Kattinge 4 år gammel.Kjarkur fra Kattinge 4 år gammel med sin avler og ejer Michael Boberg.

26.06.2005:
Leiknir fra Søtofte udtaget til VM i Sverige
Leiknir fra Søtofte er nu udtaget til VM i Sverige til august, som repræsentant for dansk avl i gruppen af 5-års hingste. Leiknir er dermed den fjerde hest avlet i Søtofte udtaget til at repræsentere Danmark ved VM. De foregående heste var Krafla fra Søtofte i 1989, Feykir fra Søtofte i 1997 og Léttir fra Søtofte i 1999.
Randalín ved kåringen i Hedeland. Rytter: Jette Gram26.06.2005:
Randalín fra Søtofte blev genfremstillet ved kåringen på Hedeland i juni, denne gang fremvist af Jette Gram. Hun forbedrede sit resultat og er nu kåret med totalt 7,83. Her er hendes tal:

DK1999205894 Randalín fra Søtofte
Farve: 1201 Rød/fuksrød uden aftegn lys man og hale
Avler: Laila Olsen
Heste ejer: Asser Olsen, Laila Olsen
F: DK1993107664 Siggi fra Katknøs 1
Ff: IS1984157940 Funi fra Skálá
Fm: IS1987288560 Dáð fra Kjarnholtum I
M: DK1987200380 Lyfting fra Søtofte
Mf: IS1981187520 Darri fra Kampholti
Mm: IS1979237251 Prinsessa fra Stykkishólmi
Mål: 139 - 127 - 136 - 65 - 143 - 36 - 50 - 43 - 6,3 - 27,0 - 17,0
Hovlængde: Ve. forben: 6,5 - Ve. bagben: 6,9
Bygning: 8,0 - 8,0 - 9,0 - 8,0 - 7,5 - 7,5 - 7,5 - 8,0 = 7,89
Rideegenskaber: 8,0 - 8,0 - 6,0 - 8,0 - 8,5 - 8,0 - 7,5 = 7,79
Total karakter: 7,83
Arbejdstempo Tölt: 7,5      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Jette Gram

Randalín ved kåringen i Hedeland. Rytter: Jette GramRandalín ved kåringen i Hedeland. Rytter: Jette GramRandalín ved kåringen i Hedeland. Rytter: Jette Gram

 

18.06.2005:
Tíbrá fotograferet på Island vinteren 2004 før hun kom til Danmark.Siden sidst er der født et vindótt broget hoppeføl i Søtofte. Føllet er efter hoppen Tíbrá frá Álftárósi, som blev importeret fra Island sidste år. Tíbrá kom ned ifolet med Orri-sønnen Þristur frá Feti (4-gænger kåret med 8,14-8,35=8,27), og har nu leveret nøjagtig den perfekte kombination af både farve og køn. Tíbrá er efter hingsten Eiðfaxi 958 frá Stykkishólmi, der har 1. præmie for afkom og 1. præmie hoppen Svarta-Þoka fra Borgarnesi.

18.06.2005:
Hermed årets første føl-billeder, der er af Viðar fra Tornbjerg efter Esja fra Søtofte og Óðinn fra Reyðarfirði.

11.06.2005:
Føl tid!
Det er nu den spændende føl tid og vi har lagt ud med to stk. dejlige friske hingsteføl, som til gengæld til afveksling fra de røde og sorte, som vi plejer at excelere i, begge er brune med sort man og hale.

Årets første brune hingsteføl blev født på Tornbjerg for godt to uger siden efter Esja fra Søtofte, der er mor til netop nykårede Leiknir fra Søtofte og vores egen hingst Óðinn fra Reyðarfirði. Da vores Garri frá Reykjavík, her fotograferet som 5-åring i 2003.gamle avlshoppe Dögg fra Kirkjubæ desværre kastede i februar bliver det årets eneste føl på Stutteri Tornbjerg.

Det andet brune hingsteføl blev født i Søtofte for få dage siden og er efter Lyfting fra Søtofte og Garri frá Reykjavík.

Der kommer forhåbentlig snart billeder af føllene her på siden!


11.06.2005:
Óðinn datter bedømt med fem 9-taller på Island.
Den nu 6-årige Óðinn datter Gunnhildur frá Kollaleiru blev genfremvist på den nys overståede kåring på Hella. Gunnhildur, der allerede som 5-åring opnåede 1. præmie, blev i år fremvist som ren 4-gænger, hvor hun sidste år viste pas til 7,5. Gunnhildur opnåede hele fem 9-taller for rideegenskaber og på mange af de spændende karakterer, tölt, arbejdstölt, vilje/sind, form under rytter samt skridt. Hendes kåring er gengivet nedenfor:

Gunnhildur her fotograferet som 5-åring.Gunnhildur her fotograferet som 5-åring.Gunnhildur her fotograferet som 5-åring.

IS1999276452 Gunnhildur fra Kollaleiru
Farve: 3700 Brun/mørk uden aftegn 
Avler: Hans Friðrik Kjerúlf
Heste ejer: Gerður Kristjánsdóttir
F: IS1993176460 Óðinn fra Reyðarfirði
Ff: IS1989176289 Kjarkur fra Egilsstaðabæ
Fm: IS1983236012 Zola fra Króki
M: IS1992276426 Þota fra Reyðarfirði
Mf: IS1990176450 Laufi fra Kollaleiru
Mm: IS1982276008 Urður fra Reyðarfirði
Mål: 137 - 134 - 64 - 143 - 27,5 - 18,0
Hovlængde: Ve. forben: 9,1 - Ve. bagben: 7,6
Bygning: 7,5 - 8,0 - 7,5 - 7,5 - 7,5 - 8,0 - 8,5 - 7,5 = 7,81
Rideegenskaber: 9,0 - 8,0 - 5,0 - 8,0 - 9,0 - 9,0 - 9,0 = 8,20
Total karakter: 8,05
Arbejdstempo Tölt: 9,0      Arbejds galop: 7,5     
Rytter: Leó Geir Arnarson

11.06.2005:
Man skal nogen gange passe på med at love noget med tidsfrister, for der gik lige lidt mere end et par dage før jeg fik opdateret siden med de resterende resultater fra Herning. Men her er de:
 

Randalín fra Søtofte, hoppe, 6 år
Far: Siggi fra Katknøs, 4-gænger med 8,5 for tölt.
Mor:
Lyfting fra Søtofte

 Hoved

Hals

Overl.

Prop.

Benkva.

Benbev.

Hove

Hårlag

 Bygning

 8,0

8,0

9,0

8,0

7,5

7,5

7,5

8,0

7,89 

 Tölt

Trav

Pas

Galop

Vilje/sind

Form

Skridt

Ridning

Total

8,0

8,0

5,0

8,0

8,5

8,0

7,0

7,63

7,73

 Arb. tölt

Arb. galop

Stangmål

 

 

 

 

 

 

7,5

8,0

139 cm.

 

 

 

 

 

 


Míst fra Søtofte, hoppe, 7 år.
Far: Darri 1021 frá Kampholti
Mor:
Kolfinna fra Søtofte

 Hoved

Hals

Overl.

Prop.

Benkva.

Benbev.

Hove

Hårlag

 Bygning

 8,5

8,0

8,0

8,5

8,0

7,5

8,0

7,0

8,06 

 Tölt

Trav

Pas

Galop

Vilje/sind

Form

Skridt

Ridning

Total

8,0

8,0

6,5

8,0

8,0

7,5

7,5

7,67

7,83

 Arb. tölt

Arb. galop

Stangmål

 

 

 

 

 

 

7,5

7,5

143 cm.

 

 

 

 

 

 


Krafla fra Tornbjerg, hoppe, 7 år
Far:
Darri 1021 frá Kampholti 
Mor:
Prinsessa 5942 fra Stykkisholmi, kåret med 7,95-8,08=8,02 på Island og afkomskåret med ærespræmie i 1998.  
 

 Hoved

Hals

Overl.

Prop.

Benkva.

Benbev.

Hove

Hårlag

 Bygning

 7,5

8,5

8,5

8,5

8,0

7,0

8,0

8,5

8,16 

 Tölt

Trav

Pas

Galop

Vilje/sind

Form

Skridt

Ridning

Total

8,0

9,0

5,0

7,5

8,0

8,0

7,0

7,61

7,83

 Arb. tölt

Arb. galop

Stangmål

 

 

 

 

 

 

7,5

7,0

144 cm.

 

 

 

 

 

 

 


16.05.2005:
Leiknir fra Søtofte har nu fået sin egen hjemmeside med bl.a. friske billeder fra kåringen i Herning! Klik her!

 

 

 

08.05.2005:
Leiknir fra Søtofte fløjhingst i 5-års gruppen i Herning
Samtidig overtog Leiknir pladsen som den højest bedømte danskfødte 5-års hingst nogensinde fra Postur fra Dalur, som således havde pladsen i to år. Leiknir fik følgende bedømmelse:
 

 Hoved

Hals

Overl.

Prop.

Benkva.

Benbev.

Hove

Hårlag

 Bygning

 7,0

8,5

8,5

9,0

8,0

7,0

7,5

8,0

8,13 

 Tölt

Trav

Pas

Galop

Vilje/sind

Form

Skridt

Ridning

Total

8,5

8,5

7,0

8,0

8,5

8,5

8,0

8,23

8,19

 Arb. tölt

Arb. galop

 

 

 

 

 

 

 

8,5

8,0

 

 

 

 

 

 

 


Leiknir fotograferet i februar efter samlet ca. 3 måneders træning.Der følger billeder og mere info om Leiknirs og vores øvrige hestes resultater i løbet af et par dage.

Som en parantes at bemærke, er Feykir fra Søtofte stadig den højest bedømte danskfødte hingst nogensinde med sin 1993 bedømmelse på 8,18-8,52=8,38, selvom han nu begynder at blive pustet i nakken.

 

05.05.2005:
"Ljóshærð's saga"
Vores gamle og forlængst afdøde avlshoppe Ljóshærð frá Götu har dels vist sig at være en god avlshoppe og derudover knytter der sig nogle både sørgelige og pudsige historier til hendes færd fra Island til Danmark i 1973 og videre færd hos diverse ejere i Danmark til hun døde i 1992. Jeg har nu endelig fået afsluttet den historie om hende og hendes efterkommere, som jeg påbegyndte for to år siden i forbindelse med at hendes barnebarn Esja fra Søtofte blev kåret i 1. klasse.
 

Klik her for at læse "Ljóshærð's saga"

Klik her for at gå til siden om Ljóshærð

God fornøjelse!

Rolf

 

Ljóshærð i færd med at føde Hekla fra Søtofte i maj 1976.


Óðinn fra Reyðarfirði24.04.2005:
Ved kåringen i Herning d. 5-8. maj 2005 deltager vi med 4 kåringsheste samt Óðinn fra Reyðarfirði som opvisningshest. To af de meste dominerende avlsheste i vores avl Darri 1021 frá Kampholti og Prinsessa 5942 frá Stykkishólmi går stærkt igennem på alle 4 heste. Ydermere er den ene af vores første to avlshopper Ljóshærð frá Götu repræsenteret i 5-års hingsten Leiknir fra Søtofte. Ljóshærð har avlet adskillige meget gode töltheste med flot benløft.

Kåringshestene er:

 

Leiknir fra Søtofte, hingst, 5 år.
Rød med lys man og hale
Ejer: Stutteri Søtofte 50% og Stutteri Tornbjerg 50%
Far:
Darri 1021 frá Kampholti, 1. præmie for afkom.
Mor:
Esja fra Søtofte, Kåret med 7,68-8,26=8,03
MF:
Fannar fra Søtofte, kåret i Danmark med 8,15-7,74=7,91.
MFM:
Prinsessa 5942 fra Stykkisholmi, kåret med 7,95-8,08=8,02 på Island og afkomskåret med ærespræmie i 1998.
MM: Svala fra Søtofte, kåret i Danmark med 7,43-7,86=7,68
MMF:
Darri 1021 frá Kampholti, 1. præmie for afkom.
MMM: Ljóshærð frá Götu, 2. præmie for afkom.


Randalin fra Søtofte, hoppe, 6 år
Rød med lys man og hale
Ejer: Stutteri Søtofte
Far: Siggi fra Katknøs, 4-gænger med 8,5 for tölt.
FF: Funi frá Skala, VM sølvvinder i tölt 1993.
Mor:
Lyfting fra Søtofte
MF:
Darri 1021 frá Kampholti, 1. præmie for afkom.
MM:
Prinsessa 5942 fra Stykkisholmi, kåret med 7,95-8,08=8,02 på Island og afkomskåret med ærespræmie i 1998.


Míst fra Søtofte, hoppe, 7 år.
Rød med stjerne
Ejer: Stutteri Søtofte

Far: Darri 1021 frá Kampholti
Mor:
Kolfinna fra Søtofte
MF:
Stígur frá Kjartansstöðum, ærespræmie for afkom


Krafla fra Tornbjerg, hoppe, 7 år
Sort
Ejer: Stutteri Tornbjerg
Far:
Darri 1021 frá Kampholti 
Mor:
Prinsessa 5942 fra Stykkisholmi, kåret med 7,95-8,08=8,02 på Island og afkomskåret med ærespræmie i 1998.  


30.01.2005:
Stutteri Tornbjerg modtog ved DI´s generalforsamling i slutningen af November 2004 Mjölnir-pokalen som Årets Avler 2004". Pokalen blev overtaget fra Stutteri Søtofte, der fik den i 2003.
30.01.2005:
Vores gamle avlshoppe på Stutteri Tornbjerg Dögg frá Kirkjubæ er blevet håndprøvet for nylig og er konstateret ifol. Så hun venter nu sit 8. føl i en alder af 24 år.
07.11.2004:
Så er det tid til at gøre status over vores avl i 2004 - både hvad angår hvilke føl, der er født i 2004 og hvilke hopper, der er ifolet i 2004!

I 2004 er der født følgende føl på vores stutterier:

Svalur og hans mor DríftStutteri Tornbjerg:
Svalur fra Tornbjerg, rødt hingsteføl efter Dríft og Feykir fra Søtofte

25-årige Katla fra Søtofte og 23-årige Dögg 6180 frá Kirkjubæ var desværre ikke ifolede, hvilket man alderen taget i betragtning vel ikke kan tillade sig at forvente længere. Den 4-årige Björk fra Søtofte var trods positiv scanning heller ikke ifol, så alt i alt et mindre heldigt år med hensyn til antallet af føl i 2004.Stutteri Søtofte:
Eldjárn fra Søtofte
Eldjárn fra Søtofte, rødt hingsteføl efter Esja fra Søtofte og Feykir fra Søtofte
Snekkja fra Søtofte, rødt hoppeføl med blis efter
Lyfting fra Søtofte og Hylur fra Søtofte
Efridís fra Søtofte, sort hoppeføl efter
Vá frá Nýjabæ og Hylur fra Søtofte
Geysir fra Søtofte, rødt hingsteføl med blis efter
Prinsessa 5942 frá Stykkishólmi og Hylur fra Søtofte


Snekkja fra SøtofteEfridís fra SøtofteGeysir fra Søtofte

Den 4-årige Tindra fra Søtofte var desværre ikke ifol.

Følgende hopper er ifolet i 2004:

Stutteri Tornbjerg:
Esja fra Søtofte er ifolet med Óðinn fra Reyðarfirði
Dögg 6180 frá Kirkjubæ er ifolet med Óðinn fra Reyðarfirði

Stutteri Søtofte:
Prinsessa 5942 frá Stykkishólmi er ifolet med Leiknir fra Søtofte
Lyfting fra Søtofte er ifolet med Garri frá Reykjavík
Vá frá Nýjabæ er ifolet med Óðinn fra Reyðarfirði
Valdís fra Søtofte er ifolet med Laxness vom Störtal
Tíbrá frá Álftárósi (importeret 2004) er ifolet med Þristur frá Feti


01.08.2004:
Hermed fotos af nedenfor nævnte Gunnhildur frá Kollaleiru, 5-års datter af vores avlshingst Óðinn fra Reyðarfirði og kåret med 1. præmie på Island i år.01.08.2004:
Føl nr. 100 født på Stutteri Søtofte
25 år gamle Prinsessa 5942 frá Stykkishólmi fik for en uges tid siden sit 17. føl. Denne gang et rødt hingsteføl med blis efter Hylur fra Søtofte. Dette føl er samtidig føl nr. 100 født på Stutteri Søtofte, hvor de første føl blev født i foråret 1976. 100 føl på 29 somre giver et gennemsnit på 3,5 føl pr. årgang.

Tidligere på sommeren 2004 er der født to hoppeføl efter Hylur; et sort hoppeføl efter Vá frá Nyjabæ og et rødt hoppeføl med blis efter Lyfting fra Søtofte. Prinsessa´s og Vá´s føl er forøvrigt til salg.


16.06.2004:
Vores avlshingst Óðinn fra Reyðarfirði har fået 5-års datteren Gunnhildur frá Kollaleiru kåret i 1. klasse på kåringen på Stekkhólma, i Østisland, der sluttede i dag. Gunnhildur opnåede bl.a. 8,5 for tölt, vilje/sind og form og en udtagelse til Landsmót på Hella om 3 uger. Gunnhildur's flotte kåring sættes yderligere i relief af, at hun fik et uventet føl i oktober 2003 og således ikke har haft et fuldt træningsforløb denne vinter/forår. Gunnhildur's data er:

IS1999276452 Gunnhildur fra Kollaleiru
Farve: 3700 Brun/mørk uden aftegn 
Avler: Hans Friðrik Kjerúlf
Heste ejer: Hans Friðrik Kjerúlf
F: IS1993176460 Óðinn fra Reyðarfirði
Ff: IS1989176289 Kjarkur fra Egilsstaðabæ
Fm: IS1983236012 Zola fra Króki
M: IS1992276426 Þota fra Reyðarfirði
Mf: IS1990176450 Laufi fra Kollaleiru
Mm: IS1982276008 Urður fra Reyðarfirði
Mål: 136 - 136 - 63 - 140 - 27,5 - 17,0
Hovlængde: Ve. forben: 8,4 - Ve. bagben: 8,4
Bygning: 7,5 - 8,0 - 7,5 - 7,5 - 7,5 - 8,0 - 8,5 - 7,5 = 7,81
Rideegenskaber: 8,5 - 7,5 - 7,5 - 8,0 - 8,5 - 8,5 - 7,5 = 8,16
Total karakter: 8,02
Arbejdstempo Tölt: 8,0      Arbejds galop: 7,0     
Rytter: Hans Friðrik Kjerúlf

16.06.2004:
Dögg frá Kirkjubæ blev afkomskåret i 2. klasse på Hedeland i den forgangne weekend. Med et gennemsnit på 7,76 for 4 afkom var hun dog tæt på de forjættende 7,80, der havde udløst 1. klasse og der manglede således bare ½ point på 3-4 karakterer for at vægtskålen var tippet. Vi trøster os dog med, at Dögg fik vist en samling velrejste gode töltere med god vilje og fremdrift, samt at Dögg i modsætning til de fleste andre avlshopper i hendes aldersklasse kun har de her fremstillede 4 afkom, der er over 5 år og kan fuldkåres. Der følger billeder fra afkomskåringen på denne side om nogle dage. Domsordene lød:

 

"Afkommene efter Dögg er store, 142 cm.

De har godt udtryk, men grove hoveder. Halsen er velrejst. Afkommene er langbenede. Overlinien er god om end der mangles lidt muskler i ryglinien, krydset er meget stærkt og muskelfyldt. Benkvaliteten er oftest god med velmarkerede sener. Benbevægelsen er under middel og hovene gode.

Gode udtryksfulde rideheste med god tölt, vilje og form.

Döggs afkom opnår et gennemsnit på 7,76 og opnår afkomskåring i 2. klasse"

 

 

24.05.2004:
Så er årets første føl født. Natten til tirsdag d. 18/5 blev det til et flot velrejst rødt hingsteføl på Stutteri Tornbjerg efter Feykir fra Søtofte og Dríft fra Søtofte. Nedenstående billeder er taget af ham og hans mor i den først uge efter han blev født - han viser allerede flot trav med store bevægelser. Han vil forøvrigt komme til salg snarligt.......

13.05.2004:
Dögg 6180 frá Kirkjubæ ved DM i 1988Ved kåringen på Hedeland d. 11-13. juni 2004 vil Stutteri Tornbjerg's 23 år gamle avlshoppe Dögg 6180 frá Kirkjubæ blive fremstillet med afkom. Dögg har haft en lidt svær karriere som avlshoppe (læs om hendes historie på linket ovenfor) og har således kun fået 7 afkom, hvoraf akkurat de 4 til en afkomskåring krævede afkom er over 5 år og kan fuldkåres. Der er således ikke en stor gruppe afkom at vælge imellem, men altså tale om hele Dögg's ridbare population af afkom.


De afkom, der følger Dögg vil være:

Jaki fra RyethøjHekla fra Ryethøj, hoppe født 1992 efter Darri 1021 frá Kampholti
Jaki fra Ryethøj, vallak født 1994 efter Feykir fra Søtofte
Hylur fra Søtofte, hingst født 1996 efter
Förull frá Sandhólaferju
Núpur fra Tornbjerg, vallak født 1997 efter
Förull frá Sandhólaferju

Af disse afkom er Hylur og Jaki kåret tidligere med hhv. 8,01 og 7,87. Jaki stiller til bedømmelse igen, hvilket naturligvis også gælder Hekla og Núpur, der ikke tidligere er bedømt.

Ved kåringen er ligeledes tilmeldt den 4-årige unghingst efter Dögg Tígull fra Tornbjerg samt den ligeledes 4-årige Leiknir fra Søtofte. Tígull og Leiknir skal selvfølgelig kun bygningsbedømmes.

Rebekka fra Tornbjerg, januar 2004De sidste to afkom efter Dögg er unghopperne Rakel og Rebekka fra Tornbjerg på hhv. 2 og 1 år.06.02.2004:
Så er det tid til at gøre status over vores avl i 2003 - både hvad angår hvilke føl, der er født i 2003 og hvilke hopper, der er ifolet i 2003!

I 2003 er der født følgende føl på vores stutterier:

Stutteri Tornbjerg:
Begge nedenstående føl er efter Sprettur fra Faksemosevej:
Maístjarna fra Tornbjerg, rødt hoppeføl med stjerne og snip efter Fríða frá Stað
Rebekka fra Tornbjerg, rødt hoppeføl efter
Dögg 6180 frá Kirkjubæ

24-årige Katla fra Søtofte var desværre ikke ifolet.

Stutteri Søtofte:
Efter Sprettur fra Faksemosevej:
Tyra fra Søtofte, rødt hoppeføl med stjerne og snip efter Prinsessa 5942 frá Stykkishólmi
Hrafndís fra Søtofte, sort hoppeføl efter
Vá frá Nýjabæ
Rødt hingsteføl med stjerne og snip efter
Lyfting fra Søtofte (død)
Efter Darri 1021 frá Kampholti:
Faxadís fra Søtofte, sort hoppeføl efter Valdís fra Søtofte

Vordís fra Søtofte var desværre ikke ifolet.

Følgende hopper er ifolet i 2003:

Stutteri Tornbjerg:
Björk fra Søtofte er ifolet med Feykir fra Søtofte
Dríft fra Søtofte er ifolet med Feykir fra Søtofte

De to gamle damer Dögg 6180 frá Kirkjubæ (født 1981) og Katla fra Søtofte (født 1979) kom desværre ikke ifol trods en ihærdig indsats fra Stormur frá Bolstað.

Stutteri Søtofte:
Prinsessa 5942 frá Stykkishólmi er ifolet med Hylur fra Søtofte
Lyfting fra Søtofte er ifolet med Hylur fra Søtofte
Vá frá Nýjabæ er ifolet med Hylur fra Søtofte
Esja fra Søtofte er ifolet med Feykir fra Søtofte
Tindra fra Søtofte er ifolet med Stormur frá Bolstað


06.02.2004:
Her er et par januar billeder af vores to dejlige hoppeplage fra 2003 efter Sprettur fra Faksemosevej - Maístjarna og Rebekka fra Tornbjerg.

Rebekka fra TornbjergMaístjarna (med stjerne) og Rebekka fra Tornbjerg


16.01.2004:
Vi har altid savnet nogle billeder af nogle af vores ældre hopper under rytter fra deres tid på Island. Disse biller er via et tv-kort i en PC hevet ud af en uskarp video fra 1988 af Stutteri Søtoftes nu 21 år gamle Vá frá Nýjabæ, da hun blev kåret med 8,10 for rideegenskaber i en alder af 5 år.