Links fra www.ishest.dk

Danske links:

JORAS Islandske heste
Første danske hjemmeside om islandske heste. Meget brugervenlig og omfattende hjemmeside med en mængde af praktiske informationer om avl, ridesteder, stutterier m.m.

Fritoelt.dk
Nyhedsside om alt hvad der løbende rør sig indenfor islandshesteverdenen både i Danmark og udlandet. Bliver regelmæssigt og hurtigt opdateret.

Landsudvalget for hesteavl
Landsudvalget for Hesteavl's hjemmeside. Meget omfattende database over heste registreret i Danmark, men søgefunktionen er ikke særlig brugervenlig og pålidelig. Brugernavn og password er "hest".

Dansk Islandshesteforening
Nærmere præsentation er vel unødvendig.

Godthåb - Susanne Lassen & Ole Houmøller, Silkeborg
Tilbyder hestepension, rideundervisning samt udlejning af sommerhus med mulighed for at medbringe heste.

Töltrideskolen - Eva Gangsted Rasmussen, Fredensborg
Tilbyder undervisning og ridning i Gribskov ved Fredensborg.

Mikkel's Hestetransport
Deres hjemmeside opdateres regelmæssigt med transporter til både ind- og udland.

Islandske links:

www.bondi.is - hrossarækt
De islandske landboforeningers hjemmeside for hesteavl. Her bliver kåringsresultater for igangværende kåringer næsten dagligt opdateret under "Kynbótadómar 2000". Via denne sider er der ligeledes adgang til den islandske internet Fengur "Veraldarfengur", der dog kræver abonnement.

Eiðfaxi
Islandsk hesteblad. Deres nyhedstjeneste "This and That" er meget omfattende og bliver næsten dagligt opdateret. For dem der kan lidt islandsk er nyhedssiden "Hitt og Þetta" på
Eiðfaxi's islandske version endnu bedre.

www.hestur.is
Database med kåringsresultater for Island, Danmark, Sverige og Norge, samt delvist for Holland, Tyskland og Østrig. Databasen kræver abonnement, men der er ligeledes en udemærket gratis nyhedsside.

Sveinn Guðmundsson's avl fra Sauðárkróki
Hjemmeside med præsentation af Sveinn Guðmundsson's heste fra den berømte avlslinie fra Sauðárkróki, der har domineret avlen på Island de sidste 35 år.

Morgunblaðið - Hestar
For dem som kan læse lidt islandsk er den islandske morgenavis
Morgunblaðið's nyhedsside om heste god og bliver regelmæssigt opdateret.

www.847.is
For dem som kan læse lidt islandsk er den nye hjemmeside/portal absolut anbefalelsesværdig. Vel det tætteste man kommer på en islandsk version af JORAS. De lover, at der kommer en engelsk, tysk og dansk version på et senere tidspunkt.  

Internationale links:

www.icelandic-horses.com
International hestedatabase med basis i Holland. Meget imponerende site med stor mængde data og med gratis medlemsskab. Mulighed for at oprette egne heste i databasen, chat- og debatforum og meget andet.

Fákur - Tyskland
God og nyttig hjemmeside med basis i Tyskland, men med et væld af internationale informationer omkring avlere og deres adresser og hjemmesider. Ligeledes mulighed for rubrikannoncer.

IPZV
Den tyske islandshesteforenings hjemmeside, og absolut den mest gennemførte og imponerende hjemmeside blandt de nationale foreningers hjemmesider. Deres resultatformidling af kåringsresultater er meget imponerende, ligesom siden om VM i 1999 stadig er aktiv.

Kim's homepage
Denne hollandske hjemmeside, der ligeledes er på engelsk og dansk, har en meget omfattende information om hestefarver med masser af billeder. Absolut et besøg værd.

Silverkedjans Islandshästar - side om hestefarver
Denne svenske side har en meget omfattende information om hestefarver med masser af billeder og en grundig gennemgang af genetik m.m.

 

Og nu til noget helt andet.......

Vidste du at et af verdens relativt set største flygtningeproblemer eksisterer i Bhutan - det lille isolerede kongerige i Himalaya som af mange er beskrevet som det sidste"Shangri-La" på denne jord?

Der er her tale om et af verdens "glemte" flygtningeproblemer. Omkring en sjettedel af landets samlede befolkning på 600.000 blev med hårdhændede metoder udstødt af Bhutan i starten af 90'erne. Disse omkring 100.000 bhutanesere, der var af etnisk nepalesisk oprindelse har nu ventet i flygtningelejre i det sydøstlige Nepal siden starten af 90'erne - forsørget af UNHCR - FN's Flygtningehøjkommissariat. Vi (Nete & Rolf) boede i dette område i et halvt år i 1995-96, hvor Nete indsamlede data til sit studie i flygtningelejrene. Der er nu gået 10 år uden, at der er sket nævneværdige fremskridt med hensyn til at vende tilbage til Bhutan. Hvis du vil vide mere, er der anført nogle relevante links nedenfor.

AHURA, BHUTAN: Association of HUman Rights Activists, Bhutan

www.bhootan.org Portal, der samler alle nyheder og informationer om det Bhutanesiske flygtningeproblem

Amnesty International rapport:  "Bhutan: Forcible exile"

"Forgotten People of Shangri-la"  AHRC Publications - Human Rights Solidarity - January 2000 Volume 10 No. 1.

t h e   b h u t a n e s e   r e f u g e e s